Recept

Tagliata (Italiaanse Biefstuk Salade)

Tagliata
Tagliata (Italiaanse Biefstuk Salade)
Tagliata (Italiaanse Biefstuk Salade)

Tagliata, ooit wel eens van gehoord? Wij kwamen een tijdje geleden achter dit heerlijke Italiaanse recept. Tagliata is een erg lekkere Italiaanse biefstuksalade, aangevuld met balsamicostroop en Parmezaanse kaas. Voor dit Italiaanse vleesgerecht hoef je eigenlijk weinig moeite te doen, om toch een feestje op tafel te zetten. Het ziet er namelijk erg lekker en luxe uit maar het staat met een paar handelingen, ingrediënten en minuten op tafel. Perfect toch? Heerlijk voor deze dagen, die warmer zijn. Dan wil je niet lang in de keuken staan maar lekker genieten van het zonnetje. Met dit recept kun je niet alleen genieten van een lekkere en gezonde maaltijd, maar heb je ook genoeg tijd om te genieten van het mooie weer.

Dit gerecht kun je ook makkelijk op de BBQ bereiden.

Bereiding van de Tagliata

Voor de Tagliata haal je als eerste de biefstuk uit de koelkast. Laat deze ongeveer in 10-15 minuutjes op kamertemperatuur komen.

Terwijl de biefstuk op temperatuur komt, kun je alvast de balsamicostroop maken. Pak een steelpannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg zowel de balsamicoazijn als de kristalsuiker toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de balsamico inkoken op een middel laag vuurtje en in 15 minuten zal er stroop ontstaan, zoals een limonade siroop.

Ondertussen is de biefstuk op kamertemperatuur en kruid je deze met wat peper en zout. Breng in een koekenpan een beetje boter op temperatuur. Bak dan de biefstukken naar eigen smaak rare, medium-rare of welldone. Wij houden van een medium-rare biefstuk en dus bakken wij elke kant tussen de 2-3 minuten in de pan. Dit is geheel afhankelijk ook van hoe dik jouw biefstuk is. Mocht het een dunne biefstuk zijn dan is 2 minuten per kant ook voldoende. Voeg ook gelijk de cherry tomaatjes toe aan de pan, waar je de biefstuk in bakt. De cherrytomaten bakken wij lekker zacht in dezelfde tijd als dat we de biefstukken bakken.

Wanneer de biefstuk klaar is, leg je deze op een bordje en bedek je ze met wat aluminiumfolie. Nu laat je het stukje vlees rusten.

Pak een beetje rucola en verdeel deze over twee bordjes. Snijd dan de biefstukjes in plakjes en verdeel deze samen met de cherrytomaten over de rucola. Pak dan een lepel en sprenkel wat balsamicostroop over de salade. Als laatste versier je de salade met de Parmezaanse kaas snippers. Nu kun je deze lekkere salade serveren.

Geniet van deze heerlijke Biefstuk salade

Op onze blog hebben we nog een andere heerlijke biefstuk salade staan. Deze is een oosterse versie met noedels en gegrilde avocado. Het recept vind je hier.

Tagliata
Tagliata
Tagliata

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenLunchSalades

Laat gerust een reactie achter