Recept

Tagliatelle met Ricotta en Limoncello

Tagliatelle met Ricotta

Limoncello en pasta, als iets Italiaans is dan zijn deze twee het wel. En dat deze twee samen gaan, dat bewijst dit gerecht wel. Het klinkt toch als muziek in je oren?! Samen met de ricotta is deze pasta maaltijd romig en fris. De limoncello maakt het gerecht wat bijzonderder en geeft meer smaak aan de simpele roomsaus. De citroensmaak past goed bij de romige ricotta en spinazie. Dit gerecht is zeker een aanrader!

Mochten er kids/zwangere mee-eten, vervang dan de limoncello voor extra citroensap. Ookal vervliegt de alcohol kun je beter voor veilig gaan.

Je kunt ook je eigen limoncello maken? Maak dit heerlijke drankje volgens dit recept.

Tagliatelle met Ricotta
Tagliatelle met Ricotta

Bereiding van de Tagliatelle met Ricotta en Limoncello

Zet een pan met heet water op het vuur en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

Pers een teentje knoflook uit en bak deze kort in een pan met een beetje olie. Voeg dan de spinazie toe en bak deze mee. Meng de ricotta door de spinazie en knoflook en kruid het gerecht met een snufje zwarte peper.

Boen een citroen schoon en rasp de schil. Voeg de geraspte schil toe aan de ricotta. Voeg dan ook de limoncello toe en laat alles een beetje door sudderen op een laag vuurtje.

Als de pasta gaar is, giet je deze af. Meng de tagliatelle met de ricotta spinazie in de pan. Roer alles goed door elkaar zodat de saus goed verspreid is.

Nu kun je opscheppen. Je kunt de pasta eventueel nog garneren met een beetje Parmezaanse kaas, maar het gerecht is zonder ook al erg lekker.

Eet smakelijk!

Tagliatelle met Ricotta
Tagliatelle met Ricotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter