Recept

Tagliatelle met Ricotta en Limoncello

Tagliatelle met Ricotta

Lees je dat nou goed? Limoncello door je pastasaus? Ja zeker, en het is nog eens lekker ook! Deze tagliatelle met ricotta en limoncello is heerlijk romig maar ook erg fris van smaak. De limoncello maakt het gerecht wat bijzonderder en geeft meer smaak aan de simpele roomsaus. De citroensmaak past goed bij de romige ricotta en spinazie. Dit gerecht is zeker een aanrader!

Bereiding van de Tagliatelle met Ricotta en Limoncello

Zet een pan met heet water op het vuur en kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

Pers een teentje knoflook uit en bak deze kort in een pan met een beetje olie. Voeg dan de spinazie toe en bak deze mee. Meng de ricotta door de spinazie en knoflook en kruid het gerecht met een snufje zwarte peper.

Boen een citroen schoon en rasp de schil. Voeg de geraspte schil toe aan de ricotta. Voeg dan ook de limoncello toe en laat alles een beetje door sudderen op een laag vuurtje.

Als de pasta gaar is, giet je deze af. Meng de tagliatelle met de ricotta spinazie in de pan. Roer alles goed door elkaar zodat de saus goed verspreid is.

Nu kun je opscheppen. Je kunt de pasta eventueel nog garneren met een beetje Parmezaanse kaas, maar het gerecht is zonder ook al erg lekker.

Eet smakelijk!

Je kunt ook je eigen limoncello maken? Maak dit heerlijke drankje volgens dit recept.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter