Recept

Tempeh Taco’s met Avocado Salsa

Tempeh Tacos
Tempeh Taco’s met Avocado Salsa
Tempeh Taco’s met Avocado Salsa

Ooit wel eens tempeh gegeten? Wij slechts één keer eerder, toen maakten wij een snel tempeh gerecht met bloemkoolrijst en pindasaus. Tempeh, ook wel tempe, is een traditioneel Indonesisch sojaproduct dat wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Voor World Vegan Day werden wij gevraagd om een heerlijk recept met tempeh te maken en daar waren wij wel voor in. We willen jullie graag kennis laten maken met dit product en jullie laten zien dat vegetarisch, en in dit geval vegan eten, erg lekker is.

Daarom maakten wij een gerecht uit onze favoriete keuken, Mexicaans. Deze Tempeh taco’s met avocado salsa zijn goed op smaak door de bbq saus en makkelijk om te maken. De salsa met avocado, jalopeno, mais en koriander is lekker romig en fris tegelijk. Een goede aanvulling op en tegenhanger van de tempeh. Zeker een aanrader, mocht je eens tempeh willen klaar maken!

Bereiding van de Tempeh Taco’s met Avocado Salsa

Wij beginnen met het snijden van de tempeh in lange reepjes. Je kan het ook in blokjes snijden, maar reepjes zijn net zo makkelijk in een mini tortilla.

In een koekenpan met olijfolie bakken wij de tempeh samen met gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Bak de tempeh 2 tot 3 minuten in de pan. Voeg de eetlepels bbq saus toe. Bak de tempeh in de bbq saus tot het begint de karameliseren. Zet vervolgens het vuur op laag.

Snijd de avocado in grote blokjes en snijd de jalapeno fijn. Mix de avocado met de mais, jalapenos, koriander en de rode wijnazijn.\

Bak de tortilla’s kort in een koekenpan en plaats een paar blaadjes sla op de taco. Plaats op de blaadjes sla een reepje tempeh en top het af met de salsa. Serveer met wat limoensap of wat chilisaus naar keuze.

Eet Smakelijk!

Tempeh Tacos
Tempeh Tacos
Tempeh Tacos
Tempeh Tacos

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter