Recept

Teriyaki Udon noedels met Kip

Teriyaki Udon noedles met Kip

Zin in een snelle, smaakvolle maaltijd boordevol umami? Deze teriyaki udon noedels met kip en paksoi zijn precies wat je nodig hebt. De dikke, chewy noedels worden perfect gecombineerd met kip, knapperige groenten en een rijke teriyakisaus. Een eenvoudig, maar heerlijk gerecht dat in no-time op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond, wanneer je iets lekkers wilt zonder gedoe!

Voor dit recept kun je ook zelf Teriyaki saus maken. Ontzettend simpel en onwijs lekker!

Bereiding van Teriyaki Udon noedels met Kip

Wij beginnen met het snijden van alle groente en de kip. Snijd de kip in hapklare stukken, bosui in dunne plakjes, de paksoi en de paprika in grote stukken. Snijd ook de ui en de knoflook fijn.

In een wokpan verhitten wij de olijfolie en bakken wij de kipfilet gaar in de pan. Verwijder de kipfilet dan uit de pan en zet de kipfilet even opzij. Voeg het uitje toe aan de hete wokpan en bak het tot de ui glazig is. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de knoflook toe, wanneer de knoflook lekker ruikt, voegen wij de paksoi en de paprika toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee. Als laatste voegen wij de wortel, verse udon noedels, flinke scheut water en de teriyaki saus toe. Bak dit ongeveer in 3 minuten in totaal.

Heb je geen verse udon noedels kunnen vinden? Kook dan gewoon gedroogde udon noedels of woknoedels tot het gaar is in een aparte pan.

Serveer de Teriyaki Udon noodles met Kip & Paksoi met bosui en sesamzaad.

Enjoy!

Teriyaki Udon noedles met Kip
Teriyaki Udon noedles met Kip
Teriyaki Udon noedles met Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenAziatische ReceptenVlees Gerechten