Dit is een ontzettend lekkere Thaise rode curry met pompoen. Iets wat tijdens het pompoenseizoen regelmatig bij ons op tafel staat. Het gerecht is lekker spicy, snel klaar én vegetarisch. Met dit gerecht mis je totaal geen vlees en vis en dus is het perfect voor als je zo af en toe minder vlees wil eten. Natuurlijk is het ook een heerlijk gerecht voor als je al vegetarisch of zelfs vegan bent.
Voor deze Thaise Curry met Pompoen maken wij gebruik van onze eigen rode curry pasta.
Pompoen
Het is weer pompoentijd en wij zijn er gek op. De pompoen is misschien wel één van de meest veelzijdige stukjes groente die ik ken. Je kunt er namelijk echt van alles mee maken. Denk aan een heerlijke pompoencake, een romige pompoensoep of bijvoorbeeld deze heerlijke Thaise rode curry. Van zoet, naar hartig, van lunch naar avondeten. Je kunt er dus alle kanten mee op en dat maakt het juist zo leuk om met pompoen aan de slag te gaan. Ook vinden wij het erg lekker om pompoen te roosteren in de oven of pompoenhummus te maken. Er is hier genoeg inspiratie te vinden.
Bereiding van de Thaise Rode Curry met Pompoen
Zet alvast de rijst op het vuur.
Snijd de flespompoen door de helft en schil deze. Verwijder dan de zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes. Pak daarna de broccoli en snijd deze in roosjes. Ook kun je de broccoli stronk gebruiken en deze in stukjes snijden.
Zet een grote wokpan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olie in. Voeg de pompoen stukjes toe en bak deze een paar minuutjes. Voeg dan de broccoli toe en bak deze ook mee.
Schep dan twee eetlepels rode curry door de groente en schenk de kokosmelk erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten doorpruttelen, zodat de curry iets dikker wordt.
Serveer de curry met wat rijst en cashewnoten. Het is ook heerlijk om wat extra peper en/of verse kruiden zoals peterselie of koriander over de curry te verdelen.
Geniet van deze heerlijke maaltijd!
Meer curry recepten? Ga eens voor onze heerlijke rode curry potje.