Recept

Thaise Kip met Citroengras uit de Slowcooker

Thaise Citroengras Kip uit de Slowcooker

Op dit moment zijn wij helemaal in de ban van de Thaise keuken. Meerdere recepten uit deze keuken staan al online. Denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke Thaise kippensoep en een heerlijke Pad Thai. Ditmaal hebben wij voor jullie een gerecht uit de slowcooker. Heerlijke Thaise kip met citroengras en rode curry. Heerlijk van smaak, makkelijk uit de slowcooker en de citroengras geeft net die lekkere pit.

Wij zijn dol op onze slowcooker. De slowcooker die wij gebruiken is van het merk Crockpot. Je kunt deze hier kopen.

Bereiding van de Thaise Kip met Citroengras

Wij gebruiken voor dit recept onze eigen rode currypasta. Eventueel kan je ook een rode curry pasta uit de supermarkt gebruiken.

In een blender maken wij alvast de saus; we mengen de kokosmelk, knoflook, gember, citroengras, currypasta en de vissaus.

Snijd de kipfilet en paprika in blokjes, jalapeño in plakjes (zonder zaadjes) en de ui in halve ringen.

In de slowcooker plaatsen wij de kipfilet, kokosmelksaus, paprika, ui, jalapeño en de kaneel.

Kook op laag voor 6 a 7 uur of hoog voor 4 uur. Ondertussen kan je alvast de rijst koken.

Gooi, wanneer het gerecht klaar is, het kaneelstokje weg, Trek de kipfilet uit elkaar en meng het met de koriander, basilicum en limoensap.

Serveer de kip over de rijst en top het af met pinda’s, wortel en bosuitjes

Enjoy!

Thaise Citroengras Kip uit de Slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees GerechtenSlowcooker