Thaise Kip met Citroengras uit de Slowcooker

Thaise Citroengras Kip uit de Slowcooker

Op dit moment zijn wij helemaal in de ban van de Thaise keuken. Meerdere recepten uit deze keuken staan al online. Denk bijvoorbeeld aan deze heerlijke Thaise kippensoep en een heerlijke Pad Thai (komt eraan!). Ditmaal hebben wij voor jullie een gerecht uit de slowcooker. Heerlijke Thaise kip met citroengras en rode curry. Dit geeft net die lekkere pit.

Bereiding van de Thaise Kip met Citroengras

Wij gebruiken voor dit recept onze eigen rode currypasta. Eventueel kan je ook een rode curry pasta uit de supermarkt gebruiken.

In een blender maken wij alvast de saus; we mengen de kokosmelk, knoflook, gember, citroengras, currypasta en de vissaus.

Snijd de kipfilet en paprika in blokjes, jalapeño in plakjes (zonder zaadjes) en de ui in halve ringen.

In de slowcooker plaatsen wij de kipfilet, kokosmelksaus, paprika, ui, jalapeño en de kaneel.

Kook op laag voor 6 a 7 uur of hoog voor 4 uur. Ondertussen kan je alvast de rijst koken.

Gooi, wanneer het gerecht klaar is, het kaneelstokje weg, Trek de kipfilet uit elkaar en meng het met de koriander, basilicum en limoensap.

Serveer de kip over de rijst en top het af met pinda’s, wortel en bosuitjes

Enjoy!

Thaise Citroengras Kip uit de Slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: SlowcookerGezondAvondetenVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter