Deze kleurrijke Thaise rijstnoedels salade is niet alleen een feestje om te zien maar ook om te eten. De salade is een combinatie van knapperige edamame boontjes, frisse rode kool, koriander, bosui en zoete wortel met elkaar. De romige pindakaas-sojasausdressing maakt het gerecht helemaal af. Het zorgt voor de perfecte balans tussen zoet, zuur en hartig. Ideaal als lichte avondmaaltijd of bijgerecht, deze salade is een feestje. Perfect voor op een warme zomerse dag of als je gewoon zin hebt om alle kleuren van de regenboog te eten!
Bereiding van de Thaise Rijstnoedels Salade
We beginnen met in een steelpan de edamame boontjes te koken tot ze gaar zijn. Ook zetten wij een pannetje op het vuur om de rijstnoedels te koken. Wanneer de edamame boontjes en de rijstnoedels gekookt zijn, plaatsen wij ze in koud water zodat ze lekker kunnen afkoelen.
Nu gaan we de groente snijden. Snijd de rode kool en wortel in dunne reepjes en de bosui in ringetjes. Trek de koriander blaadjes van de steel af en plaats de rode kool, wortel, koriander en bosui in een grote kom.
Nu kunnen wij beginnen aan het maken van de dressing. Mix de pindakaas met limoensap, sojasaus, sesamolie en de ahorn siroop tot het een dressing vormt. Breng de dressing extra op smaak met peper, zout en eventueel wat chilivlokken voor wat pit.
Mix alle ingrediënten door elkaar heen en top het af met de pinda’s en de sesamzaadjes.