Recept

Thaise salade met Pindadressing

Thaise salade met Pindadressing

Een heerlijke salade met een heerlijke dressing, dat is deze Thaise salade met pindadressing. De salade bevat ontzettend veel groente zoals rode kool, spitskool, wortel, paprika, bosui en komkommer. Alles is lekker op smaak gebracht door een pindadressing, die bestaat uit pindakaas, limoen, sojasaus, sesamolie en chilivlokken. Door cashewnoten toe te voegen aan de salade, zorg je voor een lekkere crunch. Zo bevat deze salades alles wat nodig is voor een perfecte salade. Het is een lekkere maaltijd, die je ook goed kunt combineren met stukjes kip of garnalen. Hierdoor kun je er een lekkere maaltijdsalade van maken.

Ook is deze salade ideaal om te mealpreppen. Bewaar de salade en de dressing apart in de koelkast en het blijft zo 3 dagen goed.

Bereiding van Thaise salade met Pindadressing

Snijd de wortel, sla en de verschillende kolen en de koriander in dunne reepjes. Snijd de komkommer in vieren en in dunne plakjes. Vervolgens snijden we de paprika in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Hak de cashew in grove stukken.

Nu de salade is gesneden, is het meeste van het werk gedaan. Nu hoeven wij alleen nog maar een dressing te maken.

Mix de pindakaas met limoensap, sojasaus, sesamolie, ahorn siroop tot het een dressing vormt. Breng de dressing extra op smaak met peper, zout en eventueel wat chilivlokken voor wat spice.

Mix de groenten door elkaar en schenk de dressing eroverheen. Top de salade af met wat grofgehakte cashewnoten en eventueel wat sesamzaadjes.

Eet Smakelijk!

Thaise salade met Pindadressing
Thaise salade met Pindadressing
Thaise salade met Pindadressing

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenLunchSalades

Laat gerust een reactie achter