Recept

Tiramisu met Baileys

Tiramisu met Baileys

Dit toetje heeft alles! Hij is lekker romig, vol van smaak, er zit chocolade in én hij is makkelijk om te maken. Deze tiramisu met Baileys is een dikke, dikke aanrader! Een heerlijk nagerecht voor iedere tiramisu liefhebber. Normaal gesproken gaat er amaretto door de koffie voor de lange vingers maar wij hebben dat vervangen door Baileys om het toetje extra romig te maken. Ook zit er Baileys in het roombeslag en in plaats van cacaopoeder, raspen we wat pure chocolade bovenop. En dit allemaal is binnen een half uurtje gemaakt en kun je makkelijk voorbereiden. Perfect!

Het beste is om de tiramisu een aantal uur van te voren maken, zodat hij in de koelkast nog een beetje kan opstijven en de smaken nog beter kunnen intrekken.

Tiramisu

Hoewel dit niet de klassieke manier is om tiramisu te maken, is het wel een erg lekkere en makkelijke versie. Tiramisu is erg populair bij ons thuis. Deze versie met Baileys maken wij vaak tijdens de feestdagen en zodra het warm weer wordt gaan wij voor onze limoncello tiramisu. Ook onze aardbeien tiramisu in een glaasje wordt geregeld thuis gemaakt. Het zijn allemaal ook erg leuke toetjes om te maken voor vrienden en familie.

Tiramisu met Baileys
Tiramisu met Baileys

Bereiding van deze heerlijke Tiramisu met Baileys

Pak een breed kommetje en meng hier 150 ml Baileys met de afgekoelde espresso.

Klop vervolgens de slagroom stijf met de suiker.

Meng de slagroom met de mascarpone en klop alles tot een romig mengsel. Voeg ondertussen 100ml baileys aan het room mengsel toe.

Pak een mooie schaal waar je de tiramisu in gaat klaar maken.

Haal de lange vingers één voor één door de espresso met Baileys. Zorg er voor dat de koekjes het vocht opnemen maar niet uit elkaar vallen. Leg over de gehele bodem de lange vingers tegen elkaar.

De bodem is nu bedekt met de koekjes. Schep dan de helft van het mascarpone mengels over de lange vingers en strijk het glad.

Vervolgens herhaal je de stappen opnieuw. De koekjes dip je weer opnieuw in de koffie/baileys. Deze leg je vervolgens boven op de laag mascarpone.

Schep de rest van het roommengsel boven op de lange vingers. Strijk het helemaal glad. Natuurlijk kun je hem nog mooier maken, door een spuitzak te gebruiken. Maak hier dan mooie toefjes mee voor op de bovenkant.

Als laatste versieren we de tiramisu door wat pure chocolade te schaven en dit boven op de mascarpone te strooien.

Zet de tiramisu nog eventjes terug in de koelkast. Meestal zijn 4 uurtjes voldoende.

Enjoy!

We hebben nog veel meer soorten tiramisu op onze website staan. Denk aan een heerlijke versie met limoncello of een zomerse variant met aardbeien en licor 43.

Tiramisu met Baileys
Tiramisu met Baileys

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter