Recept

Tiramisu met Baileys

Gek op tiramisu! En al helemaal op deze fantastische tiramisu met Baileys. Ja jullie lezen het goed, met BAILEYS! De Baileys brengt een heerlijke, volle en romige smaak aan dit klassieke nagerecht. Echt perfect voor de feestdagen of wanneer je een ander leuk diner hebt.

Bereiding van deze heerlijke Tiramisu met Baileys

Pak een breed kommetje en meng hier 150 ml Baileys met de afgekoelde espresso.

Klop vervolgens de slagroom stijf met de suiker.

Meng de slagroom met de mascarpone en klop alles tot een romig mengsel. Voeg ondertussen 100ml baileys aan het room mengsel toe.

Pak een mooie schaal waar je de tiramisu in gaat klaar maken.

Haal de lange vingers één voor één door de espresso met Baileys. Zorg er voor dat de koekjes het vocht opnemen maar niet uit elkaar vallen. Leg over de gehele bodem de lange vingers tegen elkaar.

De bodem is nu bedekt met de koekjes. Schep dan de helft van het mascarpone mengels over de lange vingers en strijk het glad.

Vervolgens herhaal je de stappen opnieuw. De koekjes dip je weer opnieuw in de koffie/baileys. Deze leg je vervolgens boven op de laag mascarpone.

Schep de rest van het roommengsel boven op de lange vingers. Strijk het helemaal glad. Natuurlijk kun je hem nog mooier maken, door een spuitzak te gebruiken. Maak hier dan mooie toefjes mee voor op de bovenkant.

Als laatste versieren we de tiramisu door wat pure chocolade te schaven en dit boven op de mascarpone te strooien.

Zet de tiramisu nog eventjes terug in de koelkast. Meestal zijn 4 uurtjes voldoende.

Enjoy!

We hebben nog veel meer soorten tiramisu op onze website staan. Denk aan een heerlijke versie met limoncello of een zomerse variant met aardbeien en licor 43.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter