Wij zijn gek op soepen, omdat ze makkelijk te maken zijn en lekker vullen. Deze Tom Kha Kai is een klassieke Thaise kippensoep gemaakt met kokosmelk. De heerlijke combinatie van kokosmelk, citroengras en rode peper is echt een smaaksensatie van typische Oosterse smaken. Wedden dat jij er net zo verliefd op wordt als wij?
Bereiding Tom Kha Kai Soep
Tom Kha Kai is zo’n typisch gerecht dat de tweede dag nog beter smaakt. Wij beginnen met de sjalotjes en de knoflook grof te snijden. Verwijder de buitenste stengels van het citroengras en hak deze ook grof. Verwijder de schil van de laos en ook deze moet grof gesneden worden. Plaats dit alles in een keukenmachine of een blender met ongeveer 3 eetlepels kokosmelk en maal het tot een smeuïge pasta.
Doe de kippenbouillon in de pan en breng het aan de kook. Doe de pasta van citroengras, laos, sjalotjes en knoflook erbij en laat dit 5 minuten doorkoken. Giet de kippenbouillon met de pasta in een zeef boven een kom en schenk de kippenbouillon weer terug in een schoongemaakte pan. Breng het vervolgens opnieuw aan de kook.
Snijd de kippendijen in kleine blokjes. Doe de kip samen met de limoenblaadjes in de pan, voeg ongeveer 1/2 theelepel zout toe. Laat de soep nog even doorkoken tot de kippendijen gaar zijn. Voeg de rest van de kokosmelk, chilipepers (fijn gehakt), vissaus en het limoensap toe. Proef de soep nu. De soep moet zoutig, pittig en zurig smaken.
Vind je de soep te zurig? Voeg dan een beetje suiker toe. Vind je hem te pittig? Voeg dan wat kokosmelk toe. Vind je hem niet zout genoeg? Voeg dan nog wat vissaus toe.
Serveer de soep in kommen en decoreer het met verse koriander.