Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de Slowcooker

Tomatensoep uit de slowcooker. Hoe makkelijk kan dat zijn? Met een kwartier tijd heb je 4 uur of 8 uur later een heerlijke tomatensoep, zonder toegevoegde suiker. Super simpel, maar heel erg lekker!

Bereiding van de Tomatensoep uit de slowcooker

Snijd de ui en knoflook fijn. Eventueel kan je ook knoflookpoeder gebruiken, dan heb je ongeveer twee theelepels nodig.

In de slowcooker schenk je de gepelde tomaten, die je vervolgens plet met de achterkant van de lepel, zodat de sappen los komen. Voeg daarna de passata, groentebouillon, tomatenpuree, ui, knoflook & oregano toe. Breng de soep vervolgens op smaak met wat peper en zout.

Zet de soep aan voor 4 uur op hoog of 7-8 uur op laag. Wanneer de soep klaar is, haal dan een staafmixer door de soep heen, zodat er geen stukjes meer in zitten. Voeg vervolgens de mascarpone toe en roer het door de soep heen. Serveer de soep met basilicum en onze croutons.

Voilà, een gezonde soep, zonder al te veel moeite.

Tip: Als je genoeg tijd hebt kan je ook zelf de tomaten pellen. Dit doe je als volgt: Snij aan de onderkant een kruisje in het vel van de tomaat. 3. Breng een pan water aan de kook en leg de tomaten in in het kokende water. Wacht tot het vel begint los te komen, dit duurt ongeveer 30 seconden. Haal de tomaten uit het water en je kan het vel gemakkelijk van de tomaat trekken.

Tomatensoep uit de slowcooker

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSlowcookerSoepen
Deel:

Laat gerust een reactie achter