De cheeseburger is onze old-time favoriet als het om burgers gaat. Deze keer besloten wij eens een andere soort burger te maken. Een heerlijke, zelfgemaakte tonijnburger. Wij zijn dol op tonijn en burgers dus deze combinatie is perfect! De burgers zitten vol smaak en zijn makkelijk te maken. Ze zullen binnen 20 minuten op tafel staan.
Deze tonijnburgers zijn heerlijk om op de barbecue te bereiden maar je kunt ze ook prima in de pan bakken. Beide opties zijn net zo lekker, het is maar net wanneer je ze wil maken.
Bereiding van deze Zelfgemaakte Tonijnburger
Laat de tonijn uitlekken en plaats het in een kom. Snijd de ui en de peterselie fijn. Mix het met de tonijn.
In een kleine kom mengen wij het ei, mayonaise, citroensap en citroenzest. Wanneer het volledig gemengd is, mengen wij het met de tonijn.
Als laatste voegen wij de paneermeel toe. Mix het met je handen tot het goed gemengd is.
Verdeel het in 4 porties en vorm ze tot een burger.
Verhit in de koekepan de olijfolie en bak de burgers ongeveer 3 a 4 minuten per kant.
Serveer ze op een broodje met wat sla, augurk, tomaat en als je wilt ook nog wat mayo en ketchup. Dan heb je een heerlijke tonijnburger!
Enjoy!
Meer visgerechten? Kijk dan eens op deze pagina.