Recept

Torentje van Gerookte Zalm, Courgette en Rode Biet

Bietentorentje met zalm en courgette
Torentje van Gerookte Zalm, Courgette en Rode Biet

Een kleurrijk voorgerechtje of aperitiefje voorafgaand van een prachtig feest menu. Dit torentje van Gerookte Zalm, Courgette en Rode Biet ziet er prachtig uit. Het oranje van de zalm, roze van de bietenmousse en het groen van de courgette zorgt voor een feestelijke combinatie op je bord. Daarnaast passen de smaken goed bij elkaar en zal dit gerecht binnen 10 minuutjes op tafel staan.

We hebben bij dit recept gerekend op 1 torentje per persoon.

Voorbereiding

Om het torentje te gaan maken, maken we eerst de bietenmousse. Schil de bieten en gooi de bieten vervolgens in een blender of een keukenmachine en pureer dit tot een gladde substantie. Schep de crème fraîche erbij en meng het erdoor totdat het weer een glad mengsel is. Breng het op smaak met een snufje zout en een snufje peper. Indien je het gevoel hebt dat de bietenmousse nog te slap is, kan er wat bloem of maizena aan toegevoegd worden om het dikker te maken. Deze mousse kan eventueel al een paar uur van te voren gemaakt worden.

Bereiding van het torentje van Gerookte Zalm, Courgette en Rode Biet

Na het maken van de bietenmousse snijd je de courgette in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Deze schijfjes grill je vervolgens in een grillpan of een panini maker. De schijfjes courgette grill je aan beide kanten tot ze gebakken zijn en de grillstructuur hebben. Dit is meestal maar een paar minuten, als je pan goed warm is.

Terwijl de courgette in de pan zit, kan je alvast beginnen met het witbrood te roosteren in de broodrooster. Uit 1 snee witbrood haal je 2 rondjes toast. Dit kan je gemakkelijk doen met bijvoorbeeld een deksel of een glas en er vervolgens omheen te snijden.

Nu zijn we eindelijk klaar om het torentje te gaan maken!

We beginnen vervolgens met een plakje toast, smeer er een theelepel bietenmousse op. Op de bietenmousse leg je eerst een schijfje courgette en dan de gerookte zalm neer. Tenslotte maak je het torentje  af met een plakje toast. Het torentje kan bij elkaar worden gehouden met een simpele cocktailprikkertje.

Serveer het direct.

Genieten maar!

Variaties

Er kan met dit recept eindeloos worden gevarieerd. Je kunt bijvoorbeeld rode ui toevoegen of zalm vervangen door rauwe ham (voor wie geen visliefhebber is). Daarnaast kun je het torentje ook hoger maken door te stapelen of juist groter maken door bredere toastrondjes te gebruiken.

Meer voorgerechten? Kijk dan eens op deze pagina.

Bietentorentje met zalm en courgette
Plaats de bietenmousse op het geroosterde witbrood
Bietentorentje met zalm en courgette
Plaats er vervolgens een plakje courgette op
Bietentorentje met zalm en courgette
Als laatst wat lekkere zalm ertussen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondVoorgerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter