Recept

Tortellini in Roomsaus met Spekjes

Tortellini in Roomsaus met Spekjes

Wij zijn thuis gek op gevulde pasta. Vaak wanneer wij thuis pasta eten, is het ravioli of tortellini. Echter, hebben wij toch nog weinig recepten met deze gevulde pasta op onze blog staan. Tijd om daar verandering in te brengen! Onlangs hebben wij al een heerlijk recept met ravioli en spruitjes online gezet en nu is het de beurt voor een tortellini recept. Deze onwijs lekkere tortellini in roomsaus met spekjes is, wat ons betreft, een echte guilty pleasure. Comfort food op-en-top! Heerlijke pasta in een roomsausje met spekjes, zongedroogde tomaatjes en wat spinazie. De Parmezaanse kaas mogen we ook niet vergeten, want dat maakt deze pasta helemaal af!

Bereiding van Tortellini in Roomsaus met Spekjes

Zet een grote pan met water op het vuur voor de tortellini. Breng het water aan de kook. Bak in een koekenpan de spekjes tot ze knapperig zijn.

Ondertussen snijden wij de knoflook en het uitje fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Indien je verse spinazie gebruikt, snijd dan ook de spinazie fijn. Wij gebruiken al gesneden bevroren spinazie.

Wanneer je klaar bent met snijden, zijn hopelijk de spekjes al goudbruin en knapperig. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken. Het vet dat van de spekjes is afgekomen, mag in de pan blijven. Bak de uitjes en de knoflook in dit vet en tot ze zacht zijn. Gooi vervolgens de bevroren spinazie erbij en laat het langzaam ontdooien in de pan.

Wanneer de spinazie ontdooid is, schenk je de kookroom erbij en plaats je ook de zongedroogde tomaten in de koekenpan. Ondertussen is het water in de pan voor de pasta al aan het koken. Kook de tortellini naar de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de helft van de spekjes in de kookroom. De rest bewaren wij om over de pasta te strooien.

Wanneer de tortellini gaar is, voegen wij deze toe aan de kookroom en dan is het klaar om te serveren.

Serveer het met de Parmezaanse kaassnippers en de overgebleven spekjes.

Bon Appetit!

Vind je recepten met gevulde pasta ook zo lekker? Probeer dan onze Ravioli met gerookte zalm of maak zelf gevulde pasta door ons receptRavioli met Pompoen en Spinazie te gebruiken.

Tortellini in Roomsaus met Spekjes
Tortellini in Roomsaus met Spekjes
Tortellini in Roomsaus met Spekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Reacties (11)

Laat gerust een reactie achter