Recept

Tortellini met pancetta en zongedroogde tomaten

Tortellini met pancetta

De combinatie van de smaakvolle pancetta en zongedroogde tomaten zorgen ervoor dat dit recept een ware traktatie is. De zoutige, knapperige pancetta heeft een heerlijke crunch en past goed bij de zoete smaak van de zongedroogde tomaten. Voor de gevulde tortellini hebben wij een simpele variant met kaas gekozen. Hierdoor komen de smaken van de pancetta en zongedroogde tomaten nog meer en beter naar voren. Het is een eenvoudig, maar verrukkelijk gerecht dat de Italiaanse keuken goed vertegenwoordigt. Deze tortellini met pancetta wil je zeker weten maken!

Bereiding van de Tortellini met pancetta en zongedroogde tomaten

Kook de pasta volgens de bereiding op de verpakking.

Snijd de pancetta in blokjes en bak deze uit in een koekenpan. Zorg dat het vlees lekker knapperig wordt.

Ondertussen snijd je de zongedroogde tomaatjes ook in stukjes. Zodra de pancetta knapperig is, voeg je de kookroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten toe. Meng alles goed met elkaar en laat het op een laag vuurtje pruttelen.

Wanneer de pasta klaar en gaar is, giet je deze af en voeg je de tortellini toe aan de saus in de pan. Schep alles door elkaar en verdeel deze heerlijke, maar simpele pasta over twee bordjes.

Geniet ervan!

Tortellini met pancetta
Tortellini met pancetta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten