Recept

Tortellini met Spekjes en Groene Asperges

Tortellini met Spekjes en Groene Asperges

Een eenvoudige pasta is altijd welkom bij ons thuis. Zeker na een lange dag werken of in de zomer, wanneer je niet te lang in de keuken wil staan maar lekker buiten wil zijn. Deze tortellini met spekjes en groene asperges is hier een voorbeeld van. Een heerlijke combinatie van smaken door de zoutige spekjes, groene asperges en lekkere bruine botersaus. Bovendien is de basilicum en Parmezaanse kaas een geweldige toevoeging om het gerecht helemaal af te maken. Een fantastische pasta, die met 20 minuutjes op tafel staat. Perfect toch!

Bereiding van Tortellini met spekjes en groene asperges

Zet een pan met water op de kookplaat en breng dit alvast aan de kook. Voeg eventueel wat zout toe voor de smaak. Wanneer het water kookt, voeg je de tortellini toe en kook je deze gaar. Kijk even op de verpakking van de pasta hoeveel minuten aangeraden wordt.

Pak dan een koekenpan en smelt hier de roomboter in. Zet het vuur niet te hoog. Wanneer de roomboter een mooie goudbruine kleur krijgt en begint te schuimen, schep je de roomboter uit de pan in een kommetje en zet je deze apart. Dit gebruiken we later in het gerecht weer. Ook de koekenpan hoef je nog niet op te ruimen.

Snijd vervolgens de sjalotjes en knoflook fijn. De groene aspergetips kun je in stukken van ongeveer 3-4 cm lang snijden. Snijd ook alvast de basilicum grof. Je kunt de blaadjes het beste eerst oprollen en vervolgens in reepjes snijden.

Pak dan de koekenpan weer, waar je de roomboter in hebt gebakken. Bak hier de bacon mooi goudbruin in. Na ongeveer 3 minuten voeg je de gesneden sjalotjes en groene asperges toe. Bak alles goed door tot de bacon lekker krokant is geworden. In de laatste minuut voeg je de knoflook toe en bak je ook deze mee.

Zodra de tortellini klaar is, giet je de pan met water af. Bewaar twee eetlepel kookvocht voor de saus straks. Voeg de pasta toe aan de pan met bacon en asperges en schenk vervolgens de bruine boter over alles heen. De twee eetlepels kookvocht voeg je nu ook toe om een mooie saus te maken. Blijf alles goed doorroeren en zorg dat de pasta bedekt is met de bruine botersaus. Als laatste voeg je de basilicum en wat Parmezaanse kaas toe en kun je genieten van deze heerlijke maaltijd!

Serveer met extra Parmezaanse kaas.

Eet Smakelijk!

Tortellini met Spekjes en Groene Asperges
Tortellini met Spekjes en Groene Asperges
Tortellini met Spekjes en Groene Asperges
Tortellini met Spekjes en Groene Asperges

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter