Recept

Tomaten Paprikasaus met Tortellini

Je eigen tomatensaus maken is altijd een goed idee. Het is makkelijk om te doen, erg smaakvol en zoveel lekkerder dan uit een potje. Deze tomaten paprikasaus bevat onwijs veel groente en lekkere smaken door de oregano en peterselie. Ook zit er een beetje jalopeno in voor een scherp randje aan de saus. Heerlijk om te eten bij tortellini’s! Daarnaast kun je de saus ook in grote hoeveelheden maken, om vervolgens in te vriezen. Zo heb je altijd een heerlijke tomaten paprika saus in huis!

Bereiding van de Tomaten Paprikasaus met Tortellini

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de paprika’s in stukken en verwijder de zaden. Snijd de jalapeño door de helft en verwijder ook hier de zaden.

Plaats de groenten en de knoflookteentjes op een bakplaat en besprenkel alles met olijfolie, zout en peper. Rooster alles 45 minuten in de oven.

Haal na drie kwartier de groente uit de oven en plaats alles in de slowcooker. Voeg dan de rest van de ingrediënten behalve de tortellini toe aan de groente.

Zet de slowcooker aan op hoog en laat alles 3 uur lang koken. Na 3 uur kun je met een staafmixer alle ingrediënten glad maken of je kunt alles in een blender doen om alles glad te mixen.

Plaats het terug in de slowcooker en voeg de tortellini toe. Zet dan de slowcooker nog eventjes aan en kook de tortellini ongeveer 10 minuten in de saus gaar.

Geniet van deze heerlijke gezonde pastasaus

Liever gewone tomatensaus? Kijk dan eens opdeze pagina.

Tortellini met Tomaten Paprika Saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondPasta GerechtenVegetarische GerechtenSlowcooker
Deel:

Laat gerust een reactie achter