Recept

Tortellini Ovenschotel

Tortellini Ovenschotel
Tortellini Ovenschotel
Tortellini Ovenschotel

Laatst maakten wij deze tortellini ovenschotel en lieten wij al een preview zien op instagram. Onze inbox stroomde vol met vraag naar het recept en dus gingen wij het weekend daarom snel aan de slag om het recept te perfectioneren en fotograferen. Dat is helemaal gelukt en nu kunnen jullie dus ook genieten van deze heerlijk pasta schotel. De tortellini ovenschotel is gevuld met tomatensaus, spinazie, zongedroogde tomaat en de verse tortellini’s. Je kunt zelf kiezen voor welke vulling je gaat, Je kunt voor kaas kiezen om het vega te houden of een lekkere vulling met bijvoorbeeld ham om wat vlees toe te voegen. Beide kan en dus laten we dat aan jullie wensen over. Desalniettemin zal het gerecht onwijs lekker worden. Helemaal met de mozzarella bovenop!

Het maken van de Tortellini Ovenschotel

Warm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en keukenrol.

Snijd de knoflook en de ui fijn. In een pan met olijfolie fruiten wij de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de spinazie toe tot het volledig is ontdooid. Voeg ook gelijk de gedroogde peterselie en de knoflook toe. Wanneer de spinazie ontdooid is, doen wij de tomatensaus, zongedroogde tomaten reepjes en de tomatenpuree erin. Breng het aan de kook.

Wanneer de tomatensaus kookt, voegen wij de tortellini toe en mengen wij alles goed door elkaar heen. Schenk de tomatensaus met tortellini in de ovenschaal en strooi er lekker veel mozzarella overheen.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het tot de mozzarella gesmolten is, ongeveer 15 minuten.

Serveer direct.

Eet Smakelijk!

Tortellini Ovenschotel
Tortellini Ovenschotel

Tortellini Ovenschotel
Tortellini Ovenschotel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta Gerechten

Laat gerust een reactie achter