Wij hebben al meerdere pastasalades op onze website staan. Heerlijke versies met tonijn, vegetarisch en serranoham. Een pastasalade met gevulde pasta, denk aan tortellini en ravioli, was nog niet hier op de blog te vinden, terwijl deze pasta toch echt wel favoriet thuis is. Daarom dook Kheira de keuken in en maakte zij deze heerlijke tortellini salade met spekjes en gegrilde kip. De kipfilet hebben we zelfs eventjes gepaneerd in panko en parmezaanse kaaspoeder. Hierdoor is de kip lekker krokant en goed van smaak. Daarnaast past het zoutige van de spekjes goed bij de rest van de salade. Een makkelijk, snel en redelijk gezond recept voor een doordeweekse dag!
Bereiding van Tortellini salade met spekjes en gegrilde kip
Zet een pan op het vuur met water voor het koken van de tortellini. We maken nu eerst wat croutons. Wij maken croutons naar ons recept, maar als je hier geen tijd voor hebt, kan je ook prima croutons uit de supermarkt gebruiken.
Snijd de rode ui in dunne ringen en plaats ze in koud water. Hierdoor worden ze wat minder scherp.
Snijd de kipfilet horizontaal door midden. Mix de panko met de parmezaanse kaaspoeder en paneer de kipfilets. Bak de kipfilets in een voorverwarmde koekenpan met zonnebloemolie. Bak de kipfilets gaar en snijd ze in reepjes. In een andere pan bakken wij de spekjes tot ze krokant zijn. Kook ondertussen ook de tortellini.
Nu mixen wij alles door elkaar heen. We beginnen met de sla, tortellini, spekjes, parmezaanse kaas en de rode ui door elkaar heen te mengen. Verdeel de dressing over de salade heen en meng de croutons als laatste erdoorheen.