Recept

Tortizza met BBQ Kip en Cherrytomaten

Tortizza met bbq kip met cherrytomaten
Tortizza met BBQ Kip en Cherrytomaten
Tortizza met BBQ Kip en Cherrytomaten

Wat krijg je als pizza combineert met tortilla’s? Juist heerlijke tortizza’s. Het zijn pizza’s gemaakt met een bodem van tortilla wraps. Onlangs maakten wij deze Tortizza met BBQ Kip en Cherrytomaten. Wij zijn gelijk fan! Het is super makkelijk klaar te maken en onwijs lekker!

Bereiding van Tortizza met BBQ Kip en Cherrytomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet een pan met water en breng het water aan de kook. Plaats de kipfilet in het water en pocheer de kipfilet. Afhankelijk van de grootte van de kipfilet duurt het 8-15 minuten voordat het vlees gaar is. Trek de kipfilet dan uit elkaar met twee vorken. Meng de kipfilet met 1 eetlepel van de bbq saus.

Wanneer de kipfilet aan het pocheren is, snijden wij de cherrytomaten door de helft. Grill de cherrytomaten in de grillpan met wat olijfolie. Snijd een rode ui fijn.

Smeer 1 eetlepel bbq saus per tortilla over de tortilla. Plaats de belegen kaas over de tortizza. Doe daarna de cherrytomaten en de pulled chicken over de kaas heen. Bak de tortizza in de oven tot de kaas is gesmolten. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Als de tortizza klaar is, kun je deze in puntjes snijden en uitdelen op een feestje of ervan genieten tijdens de lunch.

Enjoy!

Tortizza met bbq kip met cherrytomaten

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelLunch