Recept

Traybake met Bloemkool, Kip en Chorizo

Traybake met Bloemkool
Traybake met Bloemkool, Kip en Chorizo
Traybake met Bloemkool, Kip en Chorizo
Traybake met Bloemkool, Kip en Chorizo

Traybake gerechten zijn onwijs makkelijk om te maken. Je kruidt en mengt allemaal ingrediënten met elkaar, plaatst ze op een bakplaat en alles gaart in de oven. Heerlijk, gezond en makkelijk. Beter kan het eigenlijk niet. Helemaal niet als je doordeweeks druk aan het werk bent en ’s avonds na een lange dag niet uren in de keuken wil staan voor een gezonde maaltijd. Bij ons thuis is de traybake dan ook echt een uitkomst. Daarom maken wij steeds meer van deze gerechten en delen wij deze al te graag met jullie. Deze traybake met bloemkool, kip en chorizo is zo’n voorbeeld hiervan. Lekkere smaken, redelijk gezond en snel gemaakt. Een top combinatie voor een doordeweekse dag (maar in het weekend kan het natuurlijk ook!).

Bereiding van Traybake met Bloemkool en Kip

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes, de kip in grote stukken, de chorizo in stukjes, de rode ui in partjes en de cherrytomaten in halfjes.

Meng de bloemkool, chorizo en de cherrytomaten met de helft van de olijfolie en de helft van de paprikapoeder. Breng het geheel extra op smaak met peper en zout. Kruid nu ook de kipfilet met de rest van de paprikapoeder en de rest van de olijfolie.

Plaats dan alle ingrediënten, behalve de babyspinazie, op een ingevette bakplaat en grill de groente met het vlees in de oven gedurende ongeveer een half uur, of totdat de kipfilet en de bloemkool gaar zijn.

Wanneer de kip en de bloemkool gaar zijn, halen wij de bakplaat uit de oven en scheppen wij de baby spinazie er doorheen. De babyspinazie gaat nu slinken door de hitte, die de bakplaat afgeeft.

Serveer direct nadat de spinazie is geslonken.

Eet Smakelijk!

Meer soorten tray bake recepten? Kijk eens op deze pagina. Makkelijk en onwijs lekker! Misschien is deze traybake met kipshoarma en paprika wel een lekker recept voor jullie!

Traybake met Bloemkool
Traybake met Bloemkool
Traybake met Bloemkool

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenTraybakeVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter