Een gevuld stukje vlees is altijd heerlijk! Wij hebben al verschillende versies gemaakt, maar zijn ook altijd op zoek naar een nieuwe versie. Eerder maakten wij al een heerlijke gevulde varkenshaas met brie en gevulde kipfilet op Italiaanse stijl. Voor dit recept maakten wij een heerlijke traybake met gevulde kipfilet. De kipfilet is goed gevuld met spinazie en roomkaas. Het gaat ook tegelijk met krielaardappeltjes en groene asperges de oven in. Op deze manier heb je een heerlijk maaltijd in 45 minuutjes op tafel staan. Makkelijk, snel en onwijs lekker! Daarnaast ziet het er ook mooi uit, perfect voor een dinner party!
Bereiding van de Traybake met Gevulde Kipfilet
Als eerste snijden wij de krielaardappeltjes door de helft en koken wij deze ruim 10 minuten in kokend water. Voeg een snufje zout voor smaak toe aan het water.
Zet dan de oven aan op 200 graden.
Zet ook een koekenpan op het vuur en verhit hier een eetlepel olie in. Bak dan de spinazie in de pan en zodra de spinazie gebakken is, voeg je de roomkaas/paturain aan de pan toe. Roer alles goed door elkaar. Daarna kruid je de kipfilet met elke kipfilet 1 theelepel peper, zout en paprikapoeder. Maak een insnede over de lengte en klap dit open. Schep het spinazie roomkaas mengsel in de kipfilet en klap de kipfilet vervolgens weer dicht. Leg de kipfilet op een bakplaat of in een ovenschaal.
Giet de krielaardappelen af en voeg een eetlepel olie toe. Kruid dan de aardappels met de overige theelepels peper, zout en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar en leg de aardappeltjes samen met de groene asperges rondom de gevulde kipfilets.
Plaats de bakplaat/ovenschaal in de oven en bak alles af in 25 minuten.
Haal het eten uit de oven en verdeel het over de bordjes. Nu kun je genieten van deze heerlijke traybake!
Eet Smakelijk!
Meer traybake gerechten? Kijk dan eens op deze pagina.
Laat gerust een reactie achter