Recept

Traybake met honing mosterd kip

raybake met Honing Mosterd Kip

Traybake met honing mosterd kip is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en perfect is voor een doordeweekse avondmaaltijd of een informeel diner. Dit gerecht combineert sappige kippendijen met zoete en hartige smaken van honing en mosterd, gecombineerd met geroosterde groenten zoals spruitjes, wortelen en broccoli. Het gerecht wordt in één bakplaat gebakken. Dit maakt het een ideale maaltijd voor drukke avonden waarop je niet veel tijd wilt besteden aan koken en schoonmaken. Hieronder vind je een eenvoudig recept voor traybake met honing-mosterd kip om zelf te proberen.

Bereiding van de Traybake met Honing Mosterd Kip

Zet de oven aan op 200 graden.

Als eerste beginnen we met de honing mosterd dressing. Pak een grote kom en meng hier de honing, Dijon mosterd, olijfolie en appelazijn in. Voeg dan de stukjes kippendijenfilet toe aan de kom en meng alles goed met elkaar. Haal de stukjes kip vervolgens uit de schaal en leg ze op het bord. De overige marinade gebruiken we straks voor de groente.

Was nu eerst de wortels, spruiten en broccoli. Schil de wortels en snijd het kontje van de spruitjes af. Snijd de broccoli in roosjes, de spruitjes door de helft en de wortels in stukjes. Voeg alle groente toe aan de kip in de honing mosterd dressing. Meng alles goed, zodat de marinade verdeeld wordt over de groente en kip. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken.

Pak dan een grote bakplaat en verdeel hier de kip en groente over. Plaats de traybake in de oven en bak alles af in 25 minuten.

Deze maaltijd is heerlijk om te eten met gebakken aardappeltjes of witte rijst.

Eet smakelijk!

Is de traybake helemaal jouw ding? Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Hier vind je nog meer lekkere traybake recepten.

traybake met Honing Mosterd Kip
traybake met Honing Mosterd Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenTraybake

Laat gerust een reactie achter