Recept

Traybake met Zalm en Aardappeltjes

Traybake met Zalm en Aardappeltjes
Traybake met Zalm en Aardappeltjes
Traybake met Zalm en Aardappeltjes
Traybake met Zalm en Aardappeltjes

Een traybake gerecht staat best vaak bij ons op tafel. Voornamelijk in de winter maar de laatste ook weer in de zomer. Het is namelijk erg gemakkelijk om wat groente, aardappeltjes en een stukje vlees of vis op een bakplaat te leggen en in de oven te garen. Alles natuurlijk heerlijk gekruid en dus snel gemaakt. Een traybake recept heeft dus veel voordelen, daarom zijn wij hier erg fan van. Tijd om jullie te voorzien van heerlijke recepten. Deze traybake met zalm en aardappeltjes is lekker op smaak gebracht met dille, citroen, paprikapoeder en natuurlijk peper en zout. Binnen een half uurtje heb jij deze heerlijke maaltijd op tafel staan. Gezond en onwijs smaakvol!

Bereiding van de Traybake met Zalm en Aardappeltjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de aardappeltjes met de olijfolie, zout en zwarte peper. Pak dan een bakplaat en bekleed deze met een beetje bakpapier. Je kunt ook een ingevette bakblik gebruiken. Verdeel hier de aardappeltjes over en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de aardappeltjes ongeveer 15 minuten.

Wanneer de aardappeltjes in de oven zitten maken wij alvast de kruidenmix voor de zalm en aardappeltjes. Meng de uienpoeder, paprikapoeder, snufje zout en snufje zwarte peper met elkaar.

Haal de aardappeltjes uit de oven en schuif het opzij om ruimte te maken voor de zalmfilets. Plaats de zalm met het vel naar beneden op de bakplaat.

Smelt de roomboter en schenk het over de aardappelen en de zalm heen. Verdeel het kruidenmengsel over de zalm en de aardappeltjes heen. Snijd dan de citroen door de helft en pers deze uit. Verdeel de citroensap over de zalm en aardappeltjes. Snijd de rest van de citroen in partjes, deze gebruiken we straks als het gerecht uit de oven komt.

Plaats de bakplaat terug in de oven en bak het 10 tot 12 minuten in de oven of tot de zalm gaar is en uiteenvalt.

Serveer de aardappeltjes en de zalm met de overgebleven citroenpartjes, grof gehakte peterselie en dille.

Eet Smakelijk!

Deze fajita’s met halloumi en paprika hebben wij ook met het traybake principe gemaakt. Een overheerlijke maaltijd!

Traybake met Zalm en Aardappeltjes
Traybake met Zalm en Aardappeltjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenTraybakeVis Gerechten

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter