
Wat is er lekkerder dan gewone chocolate chip cookies. Inderdaad triple chocolate chip cookies! Chocolade koekjes gevuld met 3 soorten chocolade chunks, lekkerder kan het niet worden. Deze koekjes zijn snel en makkelijk gemaakt en ook lekker zacht en smeuïg van binnen. Een perfecte traktatie. Zorg er maar voor dat je genoeg maakt, want ze zullen in een mum van tijd op zijn!
Bereiding van de Triple Chocolate Chip Cookies
Snijd de chocolade ter grootte van chocolate chips of gebruik chocolate chips.
Smelt de roomboter en laat het rustig afkoelen.
Mix in een kom de afgekoelde roomboter met de suikers (kristalsuiker & basterdsuiker), het vanille-extract en het zout. Voeg de eieren toe tot het één geheel wordt.
In een andere kom mengen wij de droge ingrediënten. In deze kom zeven wij de bloem, cacaopoeder, baking soda en bakpoeder. Zet de mixer weer aan en meng de droge ingrediënten in twee keer met het eieren mengsel. Wanneer de droge ingrediënten volledig gemengd zijn, voeg dan ongeveer 3/4 van de chocolate chips toe. De rest bewaren wij om er bovenop te duwen in de koekjes, vlak voordat ze in de oven gaan. Mix de chocolate chips erdoorheen. Laat het deeg nu 15 minuten rusten met een theedoek eroverheen.
Gebruik een ijsschep om de koekjes te vormen. Laat de koekjes rusten in de koelkast onder vershoudfolie van 1 uur tot wel 2 dagen.
Verwarm de oven voor op 210 graden en plaats 5 koekjes op de bakplaat. Duw in deze koekjes de rest van de chocolate chips. Bak de koekjes in 8 minuten tot 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes vervolgens 5 minuten rusten op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rek om af te koelen.
Door de koekjes op een hoge temperatuur af te bakken, zullen deze koekjes dikker blijven. Laat ze wel goed afkoelen, want ze zullen nog zacht zijn, wanneer ze uit de oven komen.
Deze koekjes kan je tot wel 5 dagen bewaren in een luchtdichte trommel. Het koekjesdeeg kan je ook prima invriezen, zodat je altijd verse koekjes in huis kunt hebben.
Enjoy!



In het recept staat ook bakpoeder benoemd terwijl deze niet tussen de ingrediënten staan. Welke hoeveelheid moet worden aangehouden?
Hi Marlous,
Bedankt voor de opmerking, we zullen het toevoegen in de ingredientenlijst. Wij gebruiken 1 theelepel bakpoeder.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Ik heb het net even gemaakt. Voor 20 porties heb ik het eropgezet, en ik kwam dus 30 gram cacaopoeder te kort en dacht dat het niet uit zou maken, maar het ‘deeg’ heb ik net in 2en gedeeld en in de koelkast gezet maar het was niet echt deeg maar meeg iets van dikke beslag. Is dat heel erg of gaat dat nog herstellen na dat het uit de koelkast komt?
Hi Manaar,
Dat moet zeker niet de bedoeling zijn en ik denk niet dat de koelkast dat verholpen heeft. De cacao zorgt er zeker voor dat het deeg wat compacter wordt, eventueel kan je dat wat extra bloem toevoegen om echt deeg te creeren. Hopelijk is het nog gelukt met de koekjes en heb je er wat lekkers van kunnen maken.
Groeten, Shanna Kheira en Selma
Hallo!
Wat een lekkere koeken! Ik heb het recept gehalveerd en kreeg er 13 flinke koeken uit. Ze zijn echt heerlijk. Bedankt!
Hi Sanneke,
Wat leuk om te horen! Hier doen wij het voor:)
Groetjes,
Shanna, Kheira en Selma
Heerlijke koeken. Ik koop ze normaal altijd bij de ah en deze smaken exact het zelfde !! Even wat werk om te maken maar dan heb je ook wat!
Hi Julia!
Wat top zeg, dat is precies onze bedoeling.
Het kost idd wat tijd maar ze zijn zo lekker. Het is alle tijd waard
Leuk om te horen dat je ze goedkeurt!
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Hoi,
Ik wil deze koeken zaterdag gaan bakken. Zojuist bij de AH alle ingredienten gekocht, maar ze hadden geen baking soda. Kan ik extra bakpoeder gebruiken? Of hoe kan ik dit het beste oplossen?
Alvast bedankt!
Claudia
Hi! Kan je maar 5 koekjes tegelijk bakken? Moet je in meerdere ladingen maken? Ziet er heel lekker uit!
Hoi Ano,
Je kan meerdere koekjes tegelijk bakken. Zorg wel dat je genoeg ruimte tussen de koekjes houdt, want ze zullen in de oven groter worden. Daarom bakken we er 5 op een bakplaat. Mocht je meerdere of een grote bakplaat hebben dan kun je er meer doen. Wij zijn hier van een normale bakplaat uit gegaan.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Ik ging de koekjes maken maar ik was ze vergeten in de koelkast te zetten is dat erg ze zitten nu in de oven maar ze zien er wel goed uit
Hoi hoi , even een vraagje ik meng er ook karamel doorheen, en vorige keer me niet helemaal aan het recept gehouden, maar ze waren heerlijk, volgende batch staat in de koeling , maar nu bedacht ik me …..koekjes met ijslepel vormen , moeten ze dan ook beetje plat gemaakt worden? Had ik vorigekeer wel gedaan , super recepten hebben jullie en ik geef er een eigen twist aan , gaat meestal goed. Groet en dank.
Hoi Marga,
Wij doen inderdaad gewoon de koekjes met een ijslepel vormen en drukken ze daarn niet plat. Door de warmte van de oven lopen ze vanzelf uit waardoor ze platter worden.
Als je het op deze manier doet, zorg er dan wel voor dat je genoeg ruimte hebt tussen de koekjes zodat ze kunnen uitlopen.
Super leuk om te horen dat je veel van onze recepten maakt en dat je daar een twist aangeeft. We horen het graag, wellicht breng je ons op ideeën.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi
Ik vroeg me af of je niet gewoon de kom met het deeg in de koelkast kan zetten. Dat zou veel minder ruimte in beslag nemen, maar hier zit vast een goede reden achter
Hi Noortje,
Dat zou wel kunnen maar voor het afbakken van de koekjes is het belangrijk dat ze ijskoud zijn. Als ze pas later gaat scheppen dan zal het deeg sneller warm worden wanneer je klaar bent met scheppen en dat heeft een minder positieve werking op de koekjes. Vandaar dat wij aanraden om de koekjes alvast te scheppen voordat je ze laat koelen in de koelkast en daarna gelijk afbakt.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoii, de koekjes waren heel erg lekker alleen wel een beetje jammer dat we er later achter kwamen dat we 30 koekjes aan het maken waren! Want de site had zelf al standaard ingevuld op 30 koekjes.
Hi Noa,
Wat goed om te horen! Fijn dat ze gesmaakt hebben.
Wij geven inderdaad al de porties aan zodat je weet hoeveel je nodig hebt, voor die hoeveelheid koekjes. Gelukkig is het niet perse een straf om hier 30 koekjes van te hebben.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoii,
Gelukkig niet nee ze waren heerlijk en we kunnen er de hele week van genieten. Top koekjes
Hi Noa,
Fijn om te horen! Geniet er van!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hey, De koekjes waren echt super gelukt 🙂 super blij mee! nog wel een vraagje over de ovenstand, ik las op internet dat er veel boven en onder warmte gebruikt werd in plaats van hete lucht stand, als dit gebruik word staat het erbij. zo is hierbij ook de boven en onderwarmte gebruikt? Alvast bedankt!
Hoi Johan,
Wat fijn dat de koekjes zijn gelukt! Bij ons zijn de recepten allemaal onder- en bovenwarmte, tenzij anders wordt vermeld.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hoihoi,
Ik ben van plan deze over heerlijke koekjes te maken ik ben alleen benieuwd of ik het deeg ook langer kan bewaren als 2 dagen dat ik het in de diepvries doe of zal dit de koekjes verpesten?
Hoi Daan,
Ik zou 3 dagen nog wel durven aan te raden maar niet langer. Dan zou ik deeg in de vriezer doen (hier blijft het wel een paar maandjes (Max. 3) goed). Wel zou ik aanraden om het deeg alvast in porties te verdelen alvorens het in de vriezer gaat. Op deze manier kun je ze goed per stuk af bakken.
Succes!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hallo,
Wij gaan de koekjes morgen bakken en hebben te weinig pure chocola. Maakt het uit voor de smaak als we meer melkchocolade gebruiken in plaats van meer pure chocolade?
Hoi Teuntje,
Jammer genoeg lezen wij dit nu pas. In principe kun je ook meer melk chocolade gebruiken, houdt er dan alleen rekening mee dat het iets zoeter zal uitpakker dan met pure chocolade.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi ik hou heel veel van je koekjes doei van pip