Recept

Truffel orzo met groene asperges

Truffel orzo met groene asperges

Wij zijn gek op truffel. We hoeven het niet elke dag te eten, maar wij vinden het op z’n tijd erg lekker. Zo kunnen wij ontzettend genieten van een heerlijke truffelpasta en truffelrisotto. Deze truffel orzo met groene asperges is een perfecte combinatie van deze gerechten. Orzo is een pastasoort die op rijst lijkt. Hierdoor kun je een heerlijk gerecht maken wat op een risotto lijkt en als een pasta smaakt. Je bereidt de orzo net zoals je met een risotto doet, maar het is veel sneller klaar. Met 20 minuutjes kun je namelijk dit gerecht op tafel hebben staan. De orzo is lekker romig door de toevoeging van mascarpone en leent zijn truffel smaak aan truffeltapenade. De toevoeging van groene asperges is extra lekker en zorgt voor wat extra groente. Een dikke aanrader voor wanneer je een makkelijk gerecht wil met een groots effect.

Bereiding van de Truffel orzo met groene asperges

Snipper een uitje fijn en pers het teentje knoflook uit. Voeg wat olie toe aan een hapjespan en fruit hier het uitje en de knoflook in. Voeg de orzo toe aan de pan en bak deze kort mee. Schenk dan de bouillon in de pan. Roer regelmatig tot de orzo gaar is, dat duurt ongeveer 9-10 minuutjes.

Ondertussen zet je een andere koekenpan op het vuur. Snijd de onderkant van de groene asperges af en schil ze. Snijd vervolgens de asperges in 3 stukken en bak ze in de koekenpan met een beetje olie.

Zodra de orzo gaar is, voeg je de mascarpone en truffeltapenade toe. Roer alles goed door elkaar. Als laatste voeg je de groene asperges toe aan de romige orzo.

Verdeel de truffel orzo over twee bordjes. Leg wat rucola en Parmezaanse kaas bovenop de orzo en geniet van deze heerlijke maaltijd.

Enjoy!

Truffel orzo met groene asperges
Truffel orzo met groene asperges
Truffel orzo met groene asperges

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenPasta GerechtenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter