Recept

Valentijn Brownies

Valentijn Brownies
Valentijn Brownies
Valentijn Brownies
Valentijn Brownies

Valentijn staat alweer bijna voor de deur en speciaal voor deze romantische dag hebben wij een heerlijk zoet recept uitgewerkt. Deze Valentijn brownies zijn perfect om te maken voor deze liefdesdag. Liefde gaat immers door de maag, in ieder geval bij ons wel, want wij zijn helemaal verliefd op deze overheerlijke brownies. Prachtig versierd en in hartjes vorm, beter kan het niet. Ze zijn lekker smeuïg, goed van smaak en de rode botercrème topping maakt deze lekkernij helemaal af.

De afmetingen van de bakvorm die wij hiervoor hebben gebruikt zijn: 28x18cm.

Bereiding van de Valentijn Brownies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en hak de chocolade in kleinere stukjes. Splits twee eieren voor de eidooiers en meng die eidooiers met de 4 overige eieren. Weeg dan de kristalsuiker en de vanillesuiker af.

Smelt de boter en de chocolade au bain marie of in de magnetron. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. Op deze manier smelt je de boter en de chocolade tot het geheel gesmolten is.

Meng de eieren en de eidooiers in een beslagkom. Klop de eieren tot ze schuimen. Voeg vervolgens het zout, de fijne kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Meng dit samen tot een glad beslag. Spatel de gesmolten chocolademix door het beslag heen. Voeg de gezeefde bloem toe en spatel dit hier vervolgens voorzichtig doorheen.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hier vervolgens de browniemix in. Plaats de bakvorm in de oven en bak de brownie in 40 minuten gaar.

Bereiding van de Botercrème Topping

Zodra de brownie in de oven zit, gaan wij verder met de botercrème topping. 

Weeg de boter af en klop het met een mixer tot het luchtig is. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix de poedersuiker door de boter. Voeg dan de eetlepels melk toe. Roer alles goed door elkaar, zodat er een romig mengsel ontstaat.

Als laatste voegen we het vanille-extract en de kleurstof toe. Meng alles goed met elkaar totdat er een mooie rode kleur ontstaat. Schep de botercrème in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast totdat de brownies klaar zijn.

Brownies versieren

Wanneer de brownie klaar is, laat het dan afkoelen.

Met een hartjes vorm haal je zoveel mogelijke hartjes uit de brownie. Versier de brownies vervolgens met de rode botercrème en strooi er gelijk wat hartjes sprinkles over heen. Zien ze er niet geweldig uit? Perfect voor jouw valentijnsdag!

Geniet van deze Valentijn Brownies!

Gek op brownies? Kijk dan eens op deze pagina voor nog meer inspiratie!

Valentijn Brownies
Valentijn Brownies

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenValentijnsdagZoetigheid en BakreceptenBrownies & Blondies

Laat gerust een reactie achter