Recept

Basisrecept voor Vanille cupcakes

Een lekker basisrecept voor vanille cupcakes is een echte must in het repertoire van een hobby bakker.  Het is een perfect basisrecept. Makkelijke om te maken en vervolgens kun je ze versieren met de smaken die jou lekker lijken. Dit recept is ook de basis voor bijvoorbeeld de sinaasappelcupcakes met licor 43.

Heerlijke Vanille Cupcakes

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag.

Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder & suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar.

Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes en vul de cupcakevormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in het midden van de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn.

Laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je deze schitterende cupcakes gaat versieren.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBasisreceptCupcakes & MuffinsZoetigheid en Bakrecepten

Reacties (10)

Laat gerust een reactie achter