Recept

Vanille Extract

Vanille-Extract
Vanille Extract
Vanille Extract

Zelf vanille extract maken is erg makkelijk en zeker iets wat elke hobby kok bij de hand wil hebben. In veel bakgerechten gaat altijd wel een scheutje vanille extract en dus is het erg handig om zelf te maken. Met enkel wat wodka en vanillestokjes ben jij 2 maandjes later een grote pot vanille extract rijker.

Wist je dat de flesjes Vanille aroma van dokter Oetker niet echt vanille extract is? Er zit namelijk geen echte vanille in. Het is gemaakt van een synthetische stof met de geur en de smaak van vanille, maar dus geen echte vanille.

Bereiding

Het is heel simpel. Het enige wat je nodig hebt is wodka en vanille stokjes en heel veel tijd. In plaats van wodka kan je ook kiezen voor rum.

Pak een schone pot. Voor de zekerheid kan je de pot het beste schoon koken. Dit doe je door een pannetje met wat water te koken. Vul de pot tot 1/4 met het gekookte water en doe het deksel erop. Vervolgens de pot flink heen en weer schudden met twee ovenhandschoenen. Het water eruit gooien en de pot laten drogen.

Vul de pot met wodka en plaats hierin de vanille stokjes. Je kan eventueel de inhoud van de stokjes eruit schrapen en dat erbij stoppen.

Het volgende wat je nu moet doen is wachten. Af en toe even de pot met het vanille-extract schudden. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken tot alles goed ingetrokken is.

De extract is een paar maanden houdbaar vanwege de wodka.

Enjoy!

Wist je dat je ook met noten of citrusvruchten een goede extract kon maken? Hier vertellen wij alles over in onze foodtalk.

Vanille-Extract

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureBasisrecept

Laat gerust een reactie achter