Recept

Vanille Paascupcakes

Vanille Paascupcakes
Vanille Paascupcakes
Vanille Paascupcakes
Vanille Paascupcakes
Vanille Paascupcakes

Wat is een paasontbijt of paasbrunch zonder ontzettend lekkere vanille paascupcakes? Wat ons betreft, niet compleet! Een beetje zoetigheid staat altijd wel op onze tafel tijdens een feestelijke brunch. Naast een lekkere vanille tulband, zijn cupcakes toch wel groot favoriet bij ons thuis. Ze zien er altijd super leuk en feestelijk uit. Natuurlijk zijn ze ook lekker en waar we een paar jaar geleden voor heerlijke chocolade paascupcakes gingen, maakten wij nu lekkere paascupcakes met vanille en kleine landeitjes. Paastafelwaardig vinden wij!

Het maken van deze Vanille Paascupcakes

De vanille cupcakes

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag.

Boven de beslagkom zeven wij de bloem, het bakpoeder & de suiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar.

Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes en vul de cupcakevormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in het midden van de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn.

Laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je deze schitterende cupcakes gaat versieren.

Vanille botercrème + versiering

Bewerk de boter met een mixer totdat de boter witter ziet en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig gemengd is. Doe dit uiteraard op een lage snelheid, anders zit de hele keuken onder de poedersuiker.

Wanneer alles goed gemengd is, voegen wij de de melk en vanille-extract toe. Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond. Voor deze toef hebben wij de 2D spuitmond gebruikt van Wilton.

Spuit een toef op de volledig afgekoelde cupcakes. Rasp de pure chocolade fijn en strooi deze over de botercrème. Plaatst de mini landeitjes erop en zet ze in de koelkast om lekker stijf te worden.

Haal de cupcakes ongeveer een ½ uur tot 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen.

Nu deze cupcakes klaar zijn kan het feestje beginnen!

Happy Easter!

Vanille Paascupcakes
Vanille Paascupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenPasenZoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter