Recept

Vanille Panna Cotta met rood fruit

Vanille Panna Cotta
Vanille Panna Cotta met rood fruit
Vanille Panna Cotta met rood fruit
Vanille Panna Cotta met rood fruit

Speciaal voor deze kerst hebben wij eindelijk een heerlijk recept voor vanille panna cotta voor jullie. Dit is een van Shanna’s favoriete toetjes maar altijd dachten we dat een panna cotta moeilijk en ingewikkeld was. Toch wilden wij voor de feestdagen dit recept graag met jullie delen en dus gingen wij aan de slag. Eigenlijk is het best makkelijk om te maken. Het moet een paar uurtjes in de koelkast alvorens je het kunt eten, dus je moet wel op tijd beginnen. Gelukkig is het met de feestdagen juist fijn dat je gerechten van te voren kunt maken. Deze vanille panna cotta is een heerlijk gerecht om jouw kerstdiner mee af te sluiten. Het is romig, vol van smaak en de vruchten zoals blauwe bessen en frambozen passen er erg goed bij. Hier ga je zeker punten meer scoren deze kerst!

Bereiding van de Vanille Panna Cotta

Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water . Kijk eventjes op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken. Vaak is het 1 eetlepel per gelatine blaadje.

Pak een steelpannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg vanille-extract en suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.

Vervolgens haal je de blaadjes gelatine uit het water en knijp je deze uit. Voeg dan de blaadjes toe aan de room en roer tot deze zijn opgelost.

Pak vier glaasjes, wij gebruikte lage glazen (zie foto), en verdeel hier de room over. Mocht je hogere glazen willen gebruiken, kan het zijn dat je dan geen 4 glazen kan vullen omdat hier natuurlijk meer in zal moeten. Zet vervolgens de glazen minimaal 3 uur in de koelkast.

Na 3 uurtjes is de Panna Cotta opgestijfd en kun je ze versieren met rood fruit zoals blauwe bessen en frambozen. Het is ook erg lekker om wat pistachenoten aan de versiering toe te voegen.

Eet Smakelijk!

Meer feestelijke toetjes? Neem eens een kijkje op deze pagina.

Vanille Panna Cotta
Vanille Panna Cotta
Vanille Panna Cotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ToetjesFeestdagenKerst

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter