Recept

Vegetarische Dumplings

Vegetarische Dumplings

Als je van de Chinese keuken houdt ken je de dumplings, ook wel potstickers genoemd, zeker wel. Het zijn heerlijk gevulde kleine deegpakketjes die vervolgens gestoomd, gekookt, gefrituurd of gebakken worden. Wij maakten ze al eens eerder met kipgehakt maar deze keer hebben wij een vegetarisch recept voor jullie. Deze vegetarische dumplings zijn perfect als voorgerechtje of lekker als hapje tijdens een borrel.

Het maken van de vulling

Snijd de paddenstoelen, sjalot en de spitskool fijn. Hak ook de knoflook en gember fijn.

Verwarm een pan met olijfolie en bak hierin de knoflook, gember en het sjalotje tot de sjalot snippers glazig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en kook de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Voeg hierna de kool en de wortel toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak dit een paar minuten in de pan. Laat het vervolgens volledig afkoelen.

Snijd de koriander fijn en snijd de bosuitjes in ringetjes. Wanneer de vulling geheel is afgekoeld, voegen wij de koriander, bosuitjes, sojasaus, sesamolie en witte wijn azijn toe. Mix het goed.

Het vullen van de Vegetarische Dumplings

Voor je de dumplings gaat vullen, plaats je een bakje met koud water naast de kom met het groentemengsel.

Leg een vel in de palm van je hand. Plaats een theelepel van het groentemengsel in de dumpling vel. Maak met water de rand van het vel nat met je vinger. Plaats je duim op het groentemengsel en duw met je andere hand de dumpling uiteinde dicht. Nu vouwen wij hem dicht door de bovenkant telkens een beetje dubbel te vouwen en vervolgens weer dicht te duwen. Hierdoor krijg je het halve maan effect.

Herhaal de handeling tot alle dumplings gevuld zijn.

Deze dumplings kun je ongekookt bewaren in de vriezer.

Verwarm vervolgens 2 eetlepels olijfolie in de pan en plaats de dumplings in de pan. Bak de onderkant van de dumplings goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten. Wanneer ze goudbruin zijn, voegen wij ongeveer 60 ml water toe aan de pan en stomen wij de dumplings tot de vulling gaar en het water verdwenen is. Dit duurt ongeveer 6-8 minuten. Herhaal deze stappen tot alle dumplings gedaan zijn.

Serveer deze heerlijke dumplings met nog wat gesneden bosuitjes, sesamzaadjes en natuurlijk sojasaus

Vegetarische Dumplings
Vegetarische Dumplings

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter