Wij zijn gek op nasi. Het is lekker makkelijk en heeft een lekkere smaak door onze eigen nasi boemboe. Deze nasi is niet alleen vegetarisch, maar ook nog eens koolhydraat arm. De rijst is namelijk vervangen door bloemkool en is daarom een gezondere versie van de gewone Nasi Goreng. Dit gerecht bevat dus extra veel vitamientjes en je komt makkelijk aan de dagelijkse hoeveelheid groente. Daarnaast is deze vegetarische nasi snel gemaakt. Heerlijk!
Bereiding Vegetarische Nasi
Zet een wokpan op het vuur en verwarm hier een beetje boter in.
Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Bak de wortels dan een paar minuten in de wokpan. Voeg na 3-4 minuutjes de bloemkoolrijst toe. Wok alles 3 minuutjes door. Schep dan de eetlepels nasi boemboe door de bloemkoolrijst en zorg ervoor dat de boemboe goed is gemengd met de wortels en de bloemkoolrijst. Snijd de bosuitjes in ringetjes en gooi deze ook door de nasi. Bak alles nog een paar minuutjes.
Verwarm een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Klop de 3 eieren los en bak deze in de koekenpan als een omelet. Als de eieren bijna gestold zijn, ga je er met een houten spatel doorheen, zodat er stukjes ei ontstaan. Deze stukjes ei voeg je ook toe aan de nasi.
Nu is deze vegetarische nasi met bloemkoolrijst klaar om gegeten te worden.
Serveer er lekkere kroepoek en/of satésaus bij en geniet er van!
Liever een versie met gewone rijst en vlees? Lees dan ons Nasi Goreng recept.
Laat gerust een reactie achter