
Niets is zo fijn als in de zomer genieten van een heerlijke vegetarische pastasalade. Zo’n pastasalade is heerlijk als avondmaal, lunch, maar ook lekker bij een bbq. Het is licht, maar vullend en snel klaar te maken. Heerlijk toch?!


Bereiding van deze Vegetarische Pastasalade
Zet een hoge pan op het vuur en kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking.
We beginnen met het bakken van de pijnboompitten. Deze bakken we in de pan goudbruin. Hier moet je goed bij blijven aangezien bruin heel snel kan veranderen in zwart. Wanneer de pijnboompitjes gebakken zijn, zetten we deze opzij.
Nu beginnen we met het snijwerk. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en snijd de mozzarella in kleine blokjes. Wanneer de pasta gaar is, gieten we het af en spoelen we het na met koud water. Om te voorkomen dat de pasta aan elkaar vast gaat kleven, voegen we de olijfolie toe na het spoelen. Wij hebben hier extra vierge olijfolie gebruikt, maar gewone olijfolie werkt ook prima.
Voeg de mozzarella, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola melange en de zongedroogde tomaten toe aan de pasta. Nu hoeven we alleen nog de dressing, pesto, toe te voegen. Meng dit er goed doorheen.
Eet Smakelijk
Liever een pastasalade met vis of vlees? Wij hebben ook een heerlijke versie met gerookte kip of een lekkere variant met tonijn.

