Recept

Vegetarische Turkse Pizza

Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza

Oeh Turkse Pizza, ik denk dat iedereen dat wel kent. Wij eten het niet vaak maar zo af en toen in het weekend halen wij een goed gevulde Turkse pizza met doner. Zelf maken hebben wij tot nu toe nog niet gedaan en daar moest dus eens verandering in komen. Kheira dook de keuken in om zelf aan de slag te gaan voor een heerlijk Turkse pizza recept. Zo maakt ze in dit recept de bodem zelf en zorgt ze voor de vulling. In plaats van rundergehakt besloot zij om voor dit recept gebruik te maken van vegetarisch gehakt. Onlangs ontvingen wij een verpakking van the Blue Butcher en wij waren erg benieuwd naar de smaak. Daarom gebruiken wij het ‘gehakt’ voor deze vegetarische Turkse pizza. Het was heerlijk! Je proeft zeker niet dat het een vleesvervanger is dus perfect als je vaker vegetarisch wil eten.

Dit recept is ook gemakkelijk om te toveren tot een vegan avondmaal, door te kiezen voor een vegan yoghurt als knoflooksaus. Als je wel vlees wilt kan je het vegetarisch gehakt vervangen door rundergehakt of lamsgehakt.

Bereiding van de Vegetarische Turkse Pizza

Het maken van het deeg

Mix het water met de suiker en de droge gist. Mix de bloem met het zout en olie en meng het met het water gist mengsel.

Kneed het tot het een samenhangend deeg wordt en laat het 30 minuten rusten op een warme plek.

Het maken van de vulling

Ondertussen snijden wij de groente fijn. Snijd de ui, knoflook en tomaten fijn en hak de peterselie grof.

In een pan verhitten wij de olijfolie fruit de knoflook en de ui voor 2 tot 3 minuten. Voeg het vegetarisch vlees toe en bak het voor 3-4 minuten. Als laatste voegen wij de paprika en tomaten toe en laat het even meebakken. Na een paar minuten voegen we de tomatenpuree en de mosterd toe en ook alle kruiden. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg door tweeën en rol het uit tot een pizza. Met een kwastje veeg je de overtollig bloem van de pizza’s af. Verdeel de vulling over de pizza’s heen en plaats de pizza’s in het midden van de oven voor 10-15 minuten of tot het deeg gaar is.

Snijden van de toppings

Terwijl de pizza in de oven is, maken wij de knoflooksaus van onze website. Snijd de tomaat, rode ui en de komkommer fijn. Versier de Turkse pizza met al deze toppings. Serveer warm!

Enjoy!

Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza
Vegetarische Turkse Pizza

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter