Deze feestelijke verjaardag cupcakes maken elk feestje compleet! Het zijn gewone vanille cupcakes met een heerlijke vanille botercreme topping. Alleen bij deze verjaardagcupcakes hebben wij confetti door het beslag en botercreme gestrooid. Hierdoor zien ze er super vrolijk en feestelijk uit. Ideaal om uit te delen op jouw verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid.
Bereiding van de Verjaardag Cupcakes
Wij beginnen met het maken van onze vanille cupcakes. Hiervoor gebruiken ons basis recept voor vanille cupcakes. Het recept kan je hier vinden.
Voordat wij het beslag in de cupcake vormpjes doen, mengen wij er eerst nog sprinkles door het beslag. Op deze manier krijg je allemaal kleurtjes in het beslag en dus later ook de cupcakes. Het echte verjaardagsgevoel komt hiermee helemaal tevoorschijn!
Bak de vanille cupcakes af volgens onze beschrijving en laat de cupcakes daarna volledig afkoelen.
Het maken van de Botercréme
Mix de boter totdat de kleur veel witter is geworden en voeg de poedersuiker in stappen van 2 of 3 lepels toe aan de boter. Mix tussendoor tot het volledig gemengd is. Doe dit uiteraard op een lage snelheid, anders zit de hele keuken onder de poedersuiker.
Wanneer alles goed gemengd is, voegen wij de de melk en vanille-extract toe. Vul een spuitzak met een stervormige spuitmond. Voor deze toef hebben wij de 2D spuitmond gebruikt van Wilton.
Spuit een toef op de volledig afgekoelde cupcakes en versier de cupcakes met de gekleurde sprinkles. Zet ze in de koelkast om op te stijven te worden.
Haal de cupcakes ongeveer een ½ uur tot 1 uur van te voren uit de koelkast, zodat de botercrème op kamertemperatuur kan komen.
Nu deze cupcakes klaar zijn kan het feestje beginnen!
Hoi,
Klopt die 340 gram poedersuiker echt? Dat meer dan een hele bus? Het is echt mierzoet (en ik hou best van zoet ;-)) maar dit is toch niet nodig? Het voelt voor mij als helemaal uit verhouding.
Hoi Siska,
Dit is hoe wij zelf botercreme maken, het is inderdaad wel lekker zoet. Natuurlijk kun je altijd wat minder poedersuiker gebruiken om de creme wat minderzoet te maken, bijv. 200 gram poedersuiker.
Ook zou je bijv de botercreme van dit recept gebruiken: https://www.dekokendezussen.nl/recepten/pindakaas-chocolade-cupcakes/ en dan de pindakaas achterwege laten. Deze vinden wij over het algemeen het lekkerste.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma