Vitello Tonnato ken je hoogstwaarschijnlijk al. Het is een klassiek voorgerecht dat vaak op menukaarten in restaurants te vinden is. Heerlijke kalfsfricandeau met tonijnmayonaise, rucola en kappertjes. Wij zijn er gek op en besloten daarom voor jullie dit heerlijke recept uit te schrijven. Dit keer geen variaties, want deze klassieke manier vinden wij toch echt het beste!
Bereiding van de Vitello Tonnato
Laat de tonijn uitlekken en meng deze met de mayonaise en citroensap in een kommetje. Pureer vervolgens alle ingrediënten in de kom tot een heerlijke romige saus. Is de saus nog te dik? Voeg dan eventueel 1-2 eetlepel water of citroensap toe.
Pak dan twee bordjes. Leg hier een handje rucola op en drapeer de plakjes fricandeau bovenop de sla. Schenk dan een beetje tonijnmayonaise over het vlees en voeg als laatste de kappertjes toe. Kruid het gerecht eventueel met wat peper.
Een optie is om op het laatst nog een dunne crostini te maken om deze hierbij te serveren. Verwarm dan de oven op 175 graden. Snijd een stukje stokbrood of een pistolet in dunne plakjes. Leg deze plakjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Besprenkel de brood plakjes met olijfolie en kruid ze met wat zeezout en peper. Bak dan de crostini’s in 10 minuten mooi goudbruin.
Serveer deze bij dit heerlijke voorgerecht.
Eet Smakelijk!
Op zoek naar meer voorgerechten? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.
Laat gerust een reactie achter