Recept

Warme Camembert met Aardbeien

Warme Camembert met Aardbeien

Camembert uit de oven is een populair borrelhapje bij ons thuis. Vaak ligt deze kaas, gecombineerd met andere kaasjes, op een goed gevulde borrelplank tijdens de vrijdagmiddagborrel. Heerlijk om wat crostini’s, toastjes of verse stokbrood in te dopen. Meestal maken wij de camembert met knoflook en rozemarijn maar tijdens de zomerdagen maken wij er graag iets vrolijks en tropisch van. Dit keer doen we dit met aardbeien en balsamicostroop. Warme camembert met aardbeien is een heerlijke en verrassende combinatie. De aardbeien gaan goed met de romige kaas. Balsamico en basilicum zijn sowieso al een goede combinatie en dit keer perfect met de zoete aardbeien en zachte kaas. Een heerlijke zomer snack, die zeker vaker op tafel zal komen!

Gek op warme camembert en fruit? Probeer dan ook eens deze camembert met perzik uit de oven.

Bereiding van de Warme Camembert met Aardbeien

Zet de oven aan op 175 graden en verwarm deze alvast voor.

Plaats de ronde camembert in een ovenschaal of leg hem met een stuk bakpapier op een bakplaat. Plaats vervolgens de kaas in de oven en bak hem ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de camembert gesmolten is.

Ondertussen kun je de aardbeien alvast in stukjes snijden en zelf een balsamicostroop maken. Om zelf balsamicostroop te maken, volg dan de volgende stappen:

  • Pak een steelpannetje en plaats deze op middelhoog vuur. Voeg 50ml balsamicoazijn en 25 gram kristalsuiker toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat vervolgens de balsamicoazijn inkoken op een middelhoog vuurtje en in 15 minuten zal er stroop ontstaan, zoals een limonade siroop. Let op: het moet niet koken. anders verbrandt de stroop!

Ook kun je nu eventueel de stokbrood in plakjes snijden en met een beetje olijfolie grillen in de pan. Hierdoor krijg je knapperige stukjes stokbrood, wat heerlijk is om in de warme kaas te dippen. Dit hoeft natuurlijk niet. Het is ook lekker zonder dat het brood knapperig is.

Zodra de kaas lekker zacht is geworden, haal je hem uit de oven en schep je hem op een bord. Verdeel dan de stukjes aardbei over de camambert en besprenkel alles met de balsamicostroop. Snijd de basilicumblaadjes grof en verdeel deze ook over het gerecht

Nu kun je lekker genieten van deze borrelhap/tapas. Zoals gezegd, het is heerlijk om stukjes stokbrood in de warme kaas te dopen!

Enjoy!

Warme Camembert met Aardbeien
Warme Camembert met Aardbeien
Warme Camembert met Aardbeien

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter