Recept

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Dit is het recept voor wentelteefjes. Een oer Hollands recept waar oud brood wordt omgetoverd is zoete gebakken broodjes. Wentelteefjes werden van oorsprong gemaakt van oud, nog net niet beschimmeld, wit brood. De sneetjes brood werden gebakken in een mengsel van ei, melk en kaneel. Op deze manier kon het brood nog gegeten worden en was het niet nodig om weggegooid te worden.

Dit recept van gaat al generaties lang over van moeder op dochter en zij stonden vast, net als wij, regelmatig samen in de keuken voor deze traktatie. Dit is het recept van onze moeder. Oud bruin brood kan ook worden gebruikt. Strooi er lekker wat suiker over en smullen maar.

Bereiding van de wentelteefjes

Pak een diep bord en schenk hier de melk in. Voeg de eieren toe en klop deze los in de melk. Voeg vervolgens kaneel en vanillesuiker toe en roer het nog goed door. Snijd het witbrood doormidden, zodat er halve sneetjes ontstaan.

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. De halve sneetjes brood doop je kort met beide kanten in het melk-eimengsel. Deze bak je in de pan tot beide kanten goudbruin zijn.

Haal de broodjes uit de pan en als je een echte zoetekauw bent is het lekker om hier nog extra suiker over te strooien. (Aanrader!)

Eet smakelijk!

Het brood en melk-eimengsel - Wentelteefjes
Wentelteefjes
Wentelteefjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodOntbijt
Deel:

Laat gerust een reactie achter