Recept

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Wentelteefjes
Wentelteefjes
Wentelteefjes

Wentelteefjes! Wat hebben wij hier toch goede herinneringen aan. Vroeger stonden wij al vaak met onze moeder in de keuken om deze heerlijke zoete broodjes te bakken. Wat konden wij hier toch van genieten. En eigenlijk nog steeds. Regelmatig maken wij een lekkere portie thuis, hier kunnen wij onze vriendjes echt mee verwennen. Wentelteefjes zijn onwijs makkelijk om te maken, daarnaast is het een perfect recept om jouw oude sneetjes brood te gebruiken. Hierdoor hoef je niet onnodig eten weg te gooien. Klink goed toch!

Bereiding van de wentelteefjes

Pak een diep bord en schenk hier de melk in. Voeg de eieren toe en klop deze los in de melk. Voeg vervolgens kaneel en vanillesuiker toe en roer het nog goed door. Snijd het witbrood doormidden, zodat er halve sneetjes ontstaan.

Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. De halve sneetjes brood doop je kort met beide kanten in het melk-eimengsel. Deze bak je in de pan tot beide kanten goudbruin zijn.

Haal de broodjes uit de pan en als je een echte zoetekauw bent is het lekker om hier nog extra suiker over te strooien. (Aanrader!)

Eet smakelijk!

Tip: Onlangs hebben wij ook een heerlijke variatie gemaakt. Zo maakten wij chocolade wentelteefjes met chocolade melk!

Wentelteefjes
Wentelteefjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter