Recept

Whiskey BBQ Saus

whiskey bbq saus

Wij zijn gek op BBQ saus. Als wij gaan barbecueën staat deze saus steevast op tafel. Ook vinden wij het erg lekker om onze pulled chicken met deze saus te mengen en om spareribs ermee te marineren. Zelf BBQ saus maken is zeker niet moeilijk en wanneer je deze whiskey BBQ saus hebt gemaakt, wil je nooit meer anders. De whiskey zorgt voor een heerlijke smaak, maar blijft wel redelijk op de achtergrond. Hierdoor vinden mensen die niet van whiskey houden de saus ook lekker. Verder heeft de saus een heerlijke zoetige smaak.

Natuurlijk kun je lekker experimenteren met de saus. Wij kozen voor Jameson whiskey, omdat wij gek op deze smaak zijn. Natuurlijk kun je ook voor een sterkere whiskey gaan, meer pit toevoegen door cayenne peper of een scherpere mosterd te kiezen. Wij houden van deze zoete bbq saus met een klein beetje pit, maar pas dit basisrecept zeker aan naar eigen smaak.

Bereiding van de whiskey BBQ saus

Als eerste snipperen wij het uitje en snijden wij de knoflookteentjes fijn. Pak dan een pan met een dikke bodem en zet deze op het vuur.

Verhit hier de eetlepel olijfolie in en bak hier de uitjes en de knoflook in. Voeg dan de whiskey toe en roer alles goed door elkaar. Vervolgens voeg je alle andere ingrediënten toe. Roer alles goed door elkaar en breng de saus aan de kook. Laat de saus dan op laag vuur indikken. Dit kan wel eventjes duren, zeker 15 minuten. Blijf wel af en toe roeren.

Haal de pan van het vuur en laat de BBQ saus afkoelen. Giet hem vervolgens over in een pot.

Deze saus is heerlijk bij elk stukje vlees van de barbecue, maar ook in combinatie met pulled chicken/pork of om spareribs mee te marineren.

Enjoy!

De saus kun je ongeveer een weekje bewaren in de koelkast.

whiskey bbq saus
whiskey bbq saus
whiskey bbq saus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en SmeerselsBarbecue

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter