Recept

Wildbouillon met Gerookte Eendenborst

Dit gerecht had ik vorig jaar gegeten in een restaurant in onze woonplaats. Zelf ben ik gek op de wildsmaak van eendenborst in combinatie met de paddenstoelen en besloot ik om de restaurantversie na te maken voor ons kerstmenu. Wij vinden dit een super feestelijk voorgerecht, Met deze lichte maar smaakvolle bouillon zal je de gasten en/of familie verrassen tijdens kerst.

Voorbereiding

Snijd de eendenborst alvast in kleine reepjes, de bosui in kleine ringetjes en snijd de paddestoelen in grove stukken.

Bereiding

Zet een soeppan op een middelhoog vuurtje en vul deze met de wildfond en het water. Boen een sinaasappel schoon onder de kraan met koud water en schil 2 dunne plakjes van de schil af. Voeg deze toe aan de wildbouillon. Giet dan de port bij de bouillon en laat alles ongeveer 15 minuten inkoken.
Verwarm ondertussen een koekenpan met een beetje roomboter. Bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Zodra de paddenstoelen zijn gebakken gaan we alvast de borden opmaken. Verdeel de eendenborst en paddenstoelen over de twee borden. Strooi dan de ringetjes bosui en een beetje peterselie over de paddenstoelen en eend. De wildbouillon zal tegen deze tijd goed ingekookt zijn en klaar voor gebruik. Giet de bouillon over de eendenborst en paddenstoelen en een wildbouillon kan geserveerd worden.

Geniet van dit lekkere feestelijk voorgerecht!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsGezondSoepenFeestdagenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter