Recept

Wildbouillon met Gerookte Eendenborst

Wildbouillon met Gerookte Eendenborst

Zelf ben ik gek op de smaak van eendenborst. Heel vaak eten wij het niet maar de feestdagen geven mij de perfecte gelegenheid om hier van te genieten. Daarom besloot ik een heerlijk voorgerecht te maken voor kerst. Een rijke wildbouillon met gerookte eendenborst en paddenstoelen is het geworden. Een geweldige combinatie, rijk van smaak en makkelijk om te maken. Wij vinden dit een super feestelijk voorgerecht, Met deze lichte maar smaakvolle bouillon zal je de gasten en/of familie verrassen tijdens kerst.

Bereiding van de Wildbouillon met Gerookte Eendenborst

Zet een soeppan op een middelhoog vuurtje en vul deze met de wildfond en het water.

Boen een sinaasappel schoon onder de kraan met koud water en schil 2 dunne plakjes van de schil af. Voeg deze toe aan de wildbouillon. Giet dan de port bij de bouillon en laat alles ongeveer 15 minuten inkoken.

Verwarm ondertussen alvast een beetje roomboter in een koekenpan. Boen de paddenstoelen schoon en snijd deze in grove stukken. Bak ze vervolgens in de koekenpan goudbruin.

Nu kunnen we alvast de borden gaan opmaken. Snijd de plakjes gerookte eendenborst in reepjes en verdeel deze over de soepborden. Verdeel daarna de paddenstoelen over de borden en als laatste wat ringetjes bosui en takjes peterselie.

Zodra de bouillon ingekookt is, kunnen we beginnen met het serveren. Schenk op het allerlaatste moment de bouillon over de eendenborst en paddenstoelen. Serveer gelijk wanneer de bordjes klaar zijn.

Geniet van dit lekkere feestelijk voorgerecht!

Gek op Gerookte Eendenborst? Dan is misschien deze heerlijke gerookte eendenborst salade ook een goed idee!

Wildbouillon met Gerookte Eendenborst
Wildbouillon met Gerookte Eendenborst
Wildbouillon met Gerookte Eendenborst
Wildbouillon met Gerookte Eendenborst

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondHoliday treatsSoepenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter