Witlof Quiche met Ham en Kaas

Witlof met ham en kaas is een gouden combinatie. Deze keer maakten wij van deze heerlijke combi een smaakvolle quiche. Heel simpel, snel gemaakt en heerlijk om jouw witlof eens op een andere manier te eten. Daarnaast ziet het er ook nog eens spectaculair uit. Deze witlof quiche met ham en kaas wíl je gewoon maken. Of nog beter gezegd, deze wil je gewoon eten.

Bereiding van de Witlof Quiche

Haal de plakjes hartige deeg uit de vriezer of maak zelf het deeg volgens onze handleiding.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met de hartige taartdeeg. Prik gaatjes met een vork op de bodem.

Klop de eieren en voeg dan de crème fraîche toe. Meng beide ingrediënten met elkaar tot een romig, glad mengsel. Kruid het eiermengsel met de peper en nootmuskaat en meng de helft van de kaas hier doorheen.

Vervolgens gaan we verder met de witlof. Snijd beide stronkjes in de lengte door het midden en verwijder de harde kern.

Schenk nu eerst de helft van het eiermengsel over de bodem van de quiche. Plaats dan 3 of 4 witlofstronkjes op de bodem. Schenk de rest van het eiermengsel om de witlofstronkjes heen. Verdeel dan de hamreepjes over de quiche. Leg wat op de stronkjes en meng de rest van de ham door het eiermengsel.

Plaats de quiche vorm in oven en bak deze in 40 minuten af.

Kijk na een half uurtje of de quiche niet te bruin wordt, Mocht dit het geval zijn, dan kun je een stukje aluminiumfolie over de quiche plaatsen, zodat de quiche binnen gaart, maar de buitenkant niet bruiner wordt.

Zodra de quiche klaar is, kun je deze in puntjes snijden en genieten!

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodQuiches & Plaattaarten
Deel:

Laat gerust een reactie achter