Witlofgratin met Ham en Kaas

Oh, wat is deze witlofgratin toch om te smullen. Romig, goed van smaak en Hollands op en top. Het recept is binnen 10 minuten gemaakt en daarna doet de oven het werk. Na 20 minuten in de oven kun jij lekker genieten van deze heerlijke witlofgratin met ham en kaas. Klinkt goed toch!

Combineer de witlof met gekookte aardappelen.

Witlofgratin met Ham en Kaas

Was de witlof en snijd het kontje af. Snijd dan de witlof in stukjes en leg de groente in een ovenschaal. Strooi hier de hamreepjes over heen.

Laat 50 gram roomboter op laag vuur smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en meng dit tot een gladde pasta (roux) met een houten spatel. Laat alles nog 2-3 minuutjes zachtjes bakken maar blijf roeren zodat de roux niet aanbakt/verkleurt.

Voeg dan beetje bij beetje al roerend de melk toe. Als de melk is opgenomen in de roux voeg je de kaas toe. Houd wat geraspte kaas achter zodat je deze op het laatste nog over de gratin kan strooien. Blijf roeren tot dat de kaas gesmolten en de saus licht gebonden is.

Schenk de roomsaus over de gesneden witlof en hamreepjes en maak de witlofgratin af met de overgebleven geraspte kaas.

Zet de witlofschotel in de oven en bak alles in 20 minuten gaar. Ondertussen kun je de aardappelen schillen en koken zodat je deze bij de gratin kan serveren.

Geniet er van!

Gek op witlof? Misschien is dit recept dan ook wat voor jou: witlof met brie en spek uit de oven.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter