Recept

Witte chocolade panna cotta met rode bessen

Witte chocolade panna cotta met rode bessen

Panna cotta is ondertussen wel een van onze favoriete toetjes aan het worden. Het is namelijk supermakkelijk om te maken en de combinaties zijn eindeloos. Denk aan onze versie met vanille of met chocolade. Je kunt er fruit aan toevoegen of juist voor een hartige smaak gaan. Noem het maar op en een ding dat zeker is, is dat het resultaat altijd erg lekker is. Bovendien ziet het er ook feestelijk uit, waardoor dit toetje zich perfect leent voor een etentje met familie en vrienden of voor de feestdagen. De combinatie van witte chocolade met rode bessen is hemels. De witte chocolade is vol en machtig, maar de rode bessen zijn weer fris, zuur en licht tegelijk. De perfecte tegenhangers en daarmee het perfecte toetje. Deze witte chocolade panna cotta met rode bessen is zeker weten de moeite waard om jouw kerstdiner mee af te sluiten.

Rode bessen van Berrybrothers

Al een aantal jaar zijn wij helemaal fan van de rode bessen van Berrybrothers. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd in het telen van zacht fruit. Naast de rode bessen hebben zij ook blauwe, witte en zwarte bessen, frambozen en bramen. Toen wij bij hen op bezoek waren, zagen wij hun passie en vakkundigheid voor de rode bes. Ze noemen het niet voor niets hun paradepaardje. De kwaliteit van hun manier van telen is ook zeker terug te proeven. Hun rode besjes zijn rijk aan vitamines, hebben een rijke zoetzure smaak en zijn lekker stevig van structuur. Perfect voor toetjes zoals deze.

Witte chocolade panna cotta met rode bessen
Witte chocolade panna cotta met rode bessen

Bereiding van de Witte chocolade panna cotta met rode bessen

Begin met het weken van de gelatineblaadjes in een kom. Kijk op de verpakking hoeveel eetlepels water je moet gebruiken en hoe lang je de blaadjes moet laten weken. Vaak is het 1 eetlepel per gelatineblaadje.

Pak dan een steelpannetje en zet deze op het vuur. Verwarm de slagroom in een pannetje en voeg het vanille-extract en de suiker toe. Roer alles goed door tot de suiker is opgelost. Snijd dan de witte chocolade fijn en voeg dit toe aan de room in de pan. Laat de room nog eventjes op het vuur totdat de witte chocolade is gesmolten. Zorg er wel voor dat de room niet gaat koken.

Haal vervolgens de pan van het vuur. Pak de gelatineblaadjes uit het water en knijp deze uit. Voeg de gelatine per blaadje toe aan de room en roer alles goed door totdat alle blaadjes zijn opgelost.

Pak dan 4 glaasjes en verdeel het roommengsel over de glaasjes. Zet de glazen minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Na 3 uur is de panna cotta opgestijfd en kun je ze versieren met de rode bessen. Pak de takjes rode besjes en rits ze van het takje (bewaar er wel een paar ter decoratie). Voeg een theelepel suiker toe en prak alles fijn. Schep vervolgens de geplette rode besjes op de panna cotta en versier het verder met de rest van de rode besjes.

Geniet van dit overheerlijke dessert!

Enjoy!

Witte chocolade panna cotta met rode bessen
Witte chocolade panna cotta met rode bessen
Witte chocolade panna cotta met rode bessen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Toetjes

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter