Witte Chocolademousse met Aardbeien

Witte Chocolade Mousse met Aardbeien

Witte chocolademousse is het ultieme toetje voor zoetekauwen. Niet iedereen is gek op witte chocolade, maar mocht je dat wel zijn dan is dit het perfecte dessert voor jou.  Deze mousse is gemakkelijk te maken en je kunt het iets frisser maken door er heerlijke aardbeien bovenop te leggen. Ultiem genieten!

In dit recept wordt er gebruik gemaakt van rauwe eieren. Indien je bang bent voor een salmonella vergiftiging, raden wij aan om gepasteuriseerd eiwit te gebruiken. Deze is al verhit waardoor het geen salmonella bevat.

Witte Chocolademousse met Aardbeien

Wij beginnen door de witte chocolade te snijden in grove stukken. Deze smelten wij au bain-marie met de melk. Dit betekend dat wij het smelten boven stomend water in een glazen bak of in een au bain-marie schaal. Laat de chocolade vervolgens afkoelen.

In een kom kloppen wij de slagroom samen met de klopfix stijf. In een andere kom kloppen wij de eiwitten stijf met de kristalsuiker. Zorg ervoor dat de kom voor het eiwit van te voren is ontvet met citroen

Meng de stijve eiwitten met de slagroom en schep vervolgens de witte chocolade melk erdoorheen.

Verdeel het over de kommetjes en laat het even opstijven in de koelkast.

Witte Chocolade Mousse met Aardbeien

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureNagerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter