Recept

Witvis met Mosterd-Roomsaus

Witvis met Mosterd-Roomsaus

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept met vis? Wat dacht je van witvis met mosterd-roomsaus. Een klassiek recept en super lekker. Dit klinkt toch geweldig? De vis bakken wij in dit recept niet. Wij stomen hem met een beetje water en aluminiumfolie in de oven. Hierdoor blijft de vis heerlijk zacht. De mosterd-roomsaus is vervolgens alles wat dit stukje vis nodig heeft. Dat wordt smullen!

Heerlijk met wat haricots verts en gebakken aardappeltjes!

Bereiding van de Gestoomde Witvis met Mosterd-Roomsaus

Zet de oven aan op 200 graden.

Kruid de vis, aan beide kanten, met een beetje peper en zout. Pak een ovenschaal en leg hier de stukken witvis in. Voeg vervolgens 100 ml water aan de ovenschaal toe.

Scheur een stukje aluminiumfolie af en bedek hiermee de ovenschaal. Prik er een paar gaatjes in met een vork. Plaats dan de ovenschaal in de oven en stoom de vis gaar in 10 minuten.

Wanneer de vis in de oven staat, gaan wij alvast verder met de mosterd-roomsaus.

Smelt de boter in een steelpannetje en voeg daarna de bloem toe. Bak de bloem een beetje aan en blijf roeren totdat er een mooie roux ontstaat. Voeg dan beetje bij beetje de kookroom toe en meng alles goed totdat er een mooie roomsaus ontstaat. Schep als laatste twee eetlepels grove mosterd door de roomsaus. Roer alles nogmaals goed door en laat het op een laag vuurtje staan totdat de vis klaar is.

Zodra de vis mooi gaar is, haal je de ovenschaal uit de oven. Verdeel de vis over de bordjes en schenk hier de mosterd-roomsaus overheen.

Geniet van dit gezonde visgerecht!

Meer visgerechten vind je op deze pagina.

Witvis met Mosterd-Roomsaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVis GerechtenFeestdagenKerst

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter