
Het werd weer eens tijd voor een lekker koekjesrecept! Deze worteltaart haverkoekjes zijn gebaseerd op de traditionele worteltaart. En lekker dat ze zijn! De koekjes zijn gemaakt van havervlokken, wortel en amandelmeel. Daarnaast bevatten ze de heerlijke bekende kruiden, kaneel en nootmuskaat, die de worteltaart haar bekende smaak geeft. Deze lekkernij staat met een half uurtje op tafel, bevat geen extra suiker, geen gluten, maar zorgt wel voor een extra portie groente. Een heerlijk gezond tussendoortje dus!
Deze koekjes kan je ongeveer een week bewaren in een bak op kamertemperatuur. Dus dan heb je iedere dag een lekker koekje om naar uit te kijken!
Bereiding van de Worteltaart Haverkoekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp de wortels tot het kleine dunne reepjes zijn.
Meng de havervlokken met amandelmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, zout en geraspte wortels.
In een andere kom mengen wij de eieren, tahini, maple syrup en vanille-extract tot het egaal is.
Mix de natte en de droge ingrediënten met elkaar en voeg de grofgehakte walnoten toe. Mix het tot het goed gemengd is.
Schep het koekjesdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de koekjes een beetje naar beneden met een lepel, aangezien ze niet echt spreiden.
Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten gaar of tot de koekjes goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen voordat je ervan gaat genieten!
Enjoy!


