Op zoek naar een heerlijke back to school snack? Dan zit je op hier op de goede plek. Wij hebben heerlijke en gezonde yoghurt muffins met rode bessen gemaakt. Lekker luchtig, goed gevuld en zacht zoet. Deze muffins zijn net eventjes wat gezonder dan de gewone muffins. Dat komt omdat we olie, honing en yoghurt gebruiken in plaats van roomboter en suiker. Wij maakten al eens eerder muffins met yoghurt, olie en honing. Namelijk deze heerlijke citroen maanzaad muffins. Hierdoor wisten we dat deze muffins perfect zouden zijn. Zeker in combinatie met fruit zoals deze zoetzure rode bessen.
Niet alleen de smaak is geweldig maar ook de bereiding is geweldig makkelijk. De muffins zijn niet ingewikkeld om te maken en binnen 20 minuutjes klaar om van te genieten. Deze yoghurt muffins kun je trouwens ook heel goed invriezen. Rol ze bijvoorbeeld in vershoudfolie of stop ze in een afsluitbaar diepvrieszakje. Op deze manier blijven ze maximaal 2 maanden goed. Haal ze een avond ervoor uit de vriezer en geniet de dag erna van een lekkere verse muffin!
Rode bessen
Wisten jullie dat rode bessen ontzettend gezonde vruchten zijn? In rode bessen zitten veel vezels, vitamines en mineralen. Perfect dus om lekker mee te bakken. De allerbeste rode bessen zijn van Berrybrothers. Zij telen zachtfruit op een ambachtelijke wijze en met een passie voor rode bessen. Met hun ervaring staan zij voor topkwaliteit. De rode bessen van Berrybrothers kun je kopen bij de Albert Heijn. Probeer ze maar eens, ze zijn ontzettend lekker!
Ook hebben Berrybrothers een leuk receptenboekje waar je meer inspiratie uit kunnen halen betreft het koken/bakken met rode bessen. Het boekje vind je hier.
Benieuwd naar meer recepten met rode bessen. Neem dan eens een kijkje op deze pagina. Onze favoriete recepten zijn de rode bessen moscow mules, sweet rolls met rode bessen en de salade met camembert en rode bessen.
Bereiding van de yoghurt muffins met rode bessen
Zet de oven aan op 200 graden. Pak dan een muffinbakvorm en plaats hier 10 papieren bakvormpjes in.
Vervolgens pakken wij een grote mengkom en doen hier alle droge ingrediënten in. Meng de bloem, bakpoeder en zout, met elkaar, in de kom. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, eieren, honing, vanille-extract en olijfolie toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Rits de rode besjes van de takjes, dit gaat gemakkelijk met behulp van een vork, en schep de rode bessen voorzichtig door het beslag.
Pak de muffinvorm en schep de bakjes vol met het beslag. Zet dan de muffins in de oven. Bak deze 12 tot 15 minuten mooi goudbruin. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Wanneer je het stokje in de muffin steekt en deze er droog/schoon uit komt, dan zijn de muffins goed.
Laat de muffins eventjes afkoelen voordat je er lekker van kan gaan genieten.
Enjoy!
Vond je deze muffins geslaagd? Probeer dan ook eens onze citroen maanzaad muffins met yoghurt.
Laat gerust een reactie achter