
Een heerlijk recept voor een gezonde start van de dag. Dat zijn deze yoghurt rozijnenbroodjes. Onwijs makkelijk om te maken, bevat maar weinig ingrediënten en ze zitten zonder toegevoegde suikers, Dat maken deze broodjes ook nog eens een verantwoord tussendoortje. Echt een aanrader!
Bereiding van de Yoghurt Rozijnenbroodjes
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Weeg de tarwebloem af en plaats dit in een grote kom samen met de zout en bakpoeder. Meng alles goed door elkaar. Voeg dan de griekse yoghurt en eieren toe en roer het tot één geheel. Als laatste gooi je de rozijnen erbij. Zorg dat je deeg niet te nat of te droog is (voeg anders nog wat bloem of water toe).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Het beslag zal wel nog een beetje vochtig zijn en daardoor ook aan je vingers plakken. Gebruik daarom twee eetlepels om het beslag in bolletjes op de bakplaat te plaatsen. Maak ongeveer 8 mooie ronde bolletjes en plaats dan de bakplaat in de oven. De broodjes zullen na 20 minuten in de oven klaar zijn.
Ze zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten. Je kunt er ook de dag daarna nog van genieten.
tip: ook erg lekker met vanille yoghurt!
Op zoek naar andere lekkere ontbijtjes? Kijk eens op deze pagina.


Deze Yoghurt Rozijnenbroodjes zijn erg lekker en super makkelijk om te maken. Heb ze nu al een aantal keer gemaakt en elke keer een succcesvol resultaat en iedereen smult er ook van! Heb ze nu laatst ook in een cupcakevorm gebakken, zo krijg ook een leuk resultaat met schattige vormpjes.
Hi Angelika,
Wat leuk om te horen dat je gek bent op onze yoghurt rozijnenbroodjes! Wij zijn er ook gek op:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoeveel calorieën zitter er in deze broodjes ?
Groetjes
Hi Layla,
Helaas hebben wij geen inzichten in calorieen. Hier werken wij niet mee, je zou wellicht de ingredienten kunnen invulling in een app zodat je de calorieen kan berekenen.
Groeten,
Shanna, Kheira en Selma
ik had een oud recept ‘”rozijnenvluggertjes” dat ik even niet kon vinden. dit ervoor in de plaats gemaakt. dit was ook heerlijk. bij een paar bolletjes wat bakgember gedaan: top. met een ijslepel krijg je mooie bolletjes.
Hi Heleen,
Wat leuk om te horen zeg! Wij zijn ook gek op deze broodjes!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma