Recept

Zalm en Croûte

Op zoek naar een feestelijk en makkelijk hoofdgerecht voor de kerstdagen? Deze zalm en croûte is echt een aanrader! Het ziet er super fancy en ingewikkeld uit maar dit recept is eigenlijk erg makkelijk om te maken. Een heerlijk stukje zalm met romige spinazie verpakt in knapperige bladerdeeg. Een super feestelijk gerecht!

Bereiding van de Zalm En Croûte

Zet de oven aan op 200 graden.

Rol het bladerdeeg uit en bestrooi de bodem met wat paneermeel. Leg dan hier het stuk zalm op. Kruid deze met peper en zout.

Verwarm een pan en bak hierin de spinazie gaar. Giet de vocht uit de pan en meng dan de boursin door de spinazie. Schep nu de spinazie met roomkaas op de zalm.

Vouw het bladerdeeg om de zalm dicht en bestrijk het met een losgeklopt ei. Plaats de zalm en croûte in de oven voor 25-30 min. De korst moet mooi goudbruin worden.

Haal na een half uurtje de zalm uit de oven en snijd deze in plakken. Verdeel de zalm over de borden.

Serveer dit gerecht samen met wat heerlijke aardappeltjes.

Enjoy!

Zalm en Croûte
Zalm en Croûte

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenComfort FoodHoliday treatsVis GerechtenFeestdagenKerst
Deel:

Laat gerust een reactie achter